Hajnal Tamás mára már márkanév lett, nem csak Magyarországon, hanem a Bundesligában is. Az egykori Ferencváros-játékos több német klubnál is megfordult, az elmúlt időszakot a most nagyszerűen szereplő Dortmundban töltötte, ahol viszont a korábbi kezdőember helyett a kispadra szorult, és az edzője is más taktikai elképzelést alakított ki.

Így Hajnalt a sérülése és felépülése után kölcsönadták az egykori igen neves Stuttgart csapatának. Hajnal a bemutatkozó mérkőzésén kifejezetten jól játszott és bebizonyította, hogy vezéregyénisége lehet a csapatnak. A héten együttesével az Európa Ligában szerepelt Lissza­bonban a Benfica ellen, ahol a németek 2-1-es vereséget szenvedtek, és ahol Hajnal gólpasszt adott. Sajnos egy kisebb sérülést is összeszedett.

– Nehéz volt elhagyni Dortmundot?

– Az elmúlt években nagyszerűen éreztem ott magamat, és bizalom is volt irántam. Sajnos egy sérülés hosszabb időre elűzött a pályáról, a visszatérésem után azonban már más elképzelése volt a csapat vezetésének, semmint, hogy én ismét beépüljek az együttesbe. Ezért kifejezetten örültem, amikor felmerült annak a lehetősége, hogy egy másik Bundesliga- csapathoz menjek kölcsönbe. Nagyon boldog voltam, amikor kiderült, hogy ez a Stuttgart együttese lesz.

– Nehezen emésztette meg a mellőzést?

– A profi foci már csak ilyen. Hamar elfelejtik az embert, ha hosszabb időt kihagy és ebbe többször belekóstoltam.

– Több német csapatot is megjárt, miután Belgiumból visszatért Német­országba.

– Hál’ istennek jól ment a játék, és egyre feljebb és jobb csapatokhoz kerültem.

– Jelenlegi együttese, a Stuttgart vergődik.

– Ez igaz, de az egyik legnevesebb klub ebben az országban, és az a feladatunk, hogy kiharcoljuk a bennmaradást. Sajnos nagy hátrányban vagyunk…

– Visszatérése után a válogatottban gólt szerzett.

– Nagyon örültem, hogy ismét a nemzeti csapatban játszhattam, és megháláltam Egervári Sándor bizalmát, és gólt is szerezhettem, ez nagy lökést adott nekem, hogy ismét visszaszerezzem korábbi formámat.

– A héten Lisszabonban lépett pályára, Európa Liga-mérkőzésen. Milyen volt a Benfica ellen játszani?

– A Benfica valamikor Európa meghatározó csapata volt, és ellenük mindig nehéz játszani, sajnos nem húztuk ki döntetlennel, de nagyon örülök, hogy gólpasszt adhattam, és bízom benne, hogy az visszavágón behozható az egy- gólos hátrány.

– Hamarosan nagyon komoly feladat elé néz a magyar labdarúgó-válogatott, hiszen március 25-én Hollandia csapatát fogadjuk Európa-bajnoki selejtezőn. Milyen érzése van?

– A második helyről kezdjük a selejtező sorozatot, és igencsak nehéz lesz a hollandok ellen, hiszen világbajnoki ezüstérmesek, Európa egyik legerősebb csapata. Ezt megtapasztalhattuk, amikor a világbajnokság előtt a tulipánosoktól igen fájó, vereséget szenvedtünk. Most nagyon együtt van a csapatunk, és ez olyan töltést ad nekünk, hogy fel tudjuk venni a kesztyűt.

A szombat esti Hajnal Tamással történt telefonbeszélgetéskor a középpályás közölte, hogy csak ma, vasárnap dől el, hogy ott lehet-e a pályán a Leverkusen elleni meccsen.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!