A magyar labdarúgás egyik meghatározó egyénisége, a középpályás Hajnal Tamás már többször bebizonyította, hogy lehet rá számítani: erre a legjobb példa, hogy a bajban lévő Stuttgart együttese tavasszal – az ő irányítása mellett – harcolta ki a bennmaradást a Bundesliga első osztályában.

 
Hajnal Tamás

– Milyen érzés Stuttgartban játszani?

– Nagy örömmel jöttem ide, korábban több magyar labdarúgó is megfordult itt, a szebb napokat megélt stuttgarti csapatban. Szabics Imrére és Lisztes Krisztiánra még mindig szeretettel gondolnak az itteni szurkolók.

– Ezúttal a bennmaradás volt a siker?

– Ahogy megkapaszkodtunk, egyre nőtt a nézőszámunk. Remélem a hatvanezer néző befogadására alkalmas új stadionban, ami már elkészült, több alkalommal is telt ház előtt játszhatunk majd. A cél a minél jobb szereplés, s hogy ne kerüljünk még egyszer olyan helyzetbe, mint a legutóbbi bajnokságban.

– Több Bundesliga-csapatban is megfordult pályafutása során. Eddig hány első osztályú meccsen vett részt?

– Százon felül, és gólokkal sem maradtam adós.

– Augusztus 6-án kezdi a bajnoki szereplést éppen korábbi csapata, a Schalke 04 ellen.

– Minden mérkőzésre ugyanúgy készülök, de azért örülnék, ha sikerülne megmutatni korábbi együttesemnek, hogy mire vagyok képes.

– Egervári szövetségi kapitány kijelölte a válogatott keretet az izlandiak elleni barátságos mérkőzésre. Ön is benne van.

– Nagyon örülök neki. Remélem, hogy az őszi Eb-selejtező sorozatban sikerül elkapni a svédeket. Szerintem nagyon együtt van a válogatott, s mindenki azon lesz, hogy odahaza megszerezzük azokat a pontokat, amelyek szinte kötelező jellegűek.

– Mit vár a Bundesliga-bajnokságtól?

– Nagy küzdelmet és abban biztos vagyok, hogy a Bayern most nem fog bukdácsolni.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!