Nem csitulnak a hullámok a legeredményesebb olimpiai sportág, a kajak-kenu háza táján.

 
Kozák Danuta

Bár a francia mondás úgy tartja: „cherchez la femme”, vagyis, hogy „keresd a nőt”, itt azonban az okok között az esetek többségében inkább a férfiak szerepelnek. Janics Natasa és Csipes Tamara történetét a napokban egy újabb követte: a legsikeresebb londoni olimpiai résztvevőnk, a kétszeres aranyérmes Kozák Danuta azzal a kéréssel fordult egyesülete, a Honvéd vezetőségéhez, hogy a jövőben vőlegénye, Somogyi Béla legyen az edzője és egyben a vezető edző, Csipes Ferenc segítője. Arra hivatkozott, hogy barátja jól ismeri a sportág minden csínját-bínját, hiszen neves kenus volt és hamarosan megszerzi az edzői diplomát. Ha ez nem megy, akár a klubváltás is szóba kerülhet.

„Ez a hír már akkor sem volt igaz, amikor megjelent – nyilatkozta a VH-nak az olimpiai bajnok. – Valóban volt egy ilyen kósza ötletem, de miután egyeztettem Szabó Gabival (Kozák párostársa – a szerk.) világossá vált, hogy ez így nem működhet. Tehát csak annyi igaz, hogy próbáltam közvetíteni a klub felé a problémámat, miszerint a jövőben a párommal képzelem el karrierem egyengetését. Ezt a klubom látszólag megértéssel fogadta, majd érdekes módon úgy került ki a sajtóba a hír, mint egy konkrét támadás ellenem, miszerint nekem irreális elvárásaim vannak, elgurult a gyógyszerem stb. Dolgozunk azon, hogy feloldjuk ezt a kellemetlen szituá ciót, remélem, ez mielőbb megtörténik, de az már bizonyos, hogy sérülések nélkül nem fog sikerülni.”

Ugyanakkor újabb ügy borzolja a kedélyeket kajakos berkekben: a neves edzőnő, Fábiánné Rozsnyói Katalin bejelentette, hogy elhagyja az MTK-t, miután az ígéretek ellenére nem fizették ki egyéves törvényes járandóságát, és új klubot keres. Három olimpiai ezüstérmes tanítványa, Tóth Dávid, Kulifai Tamás és Pauman Dániel (a kajak négyes tagjai) közölték, követik az edzőnőt, akinek nagy szerepe volt a londoni sikerükben.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!