A Debreceni VSC labdarúgói 2-0-s győzelemmel, míg a Győri ETO FC csapata 0-2-es vereséggel nyitott az Európa Liga utolsó selejtezőkörének első fordulójában. Herczeg Andrást, a Debrecen klubmenedzserét kérdeztük a továbbjutás esélyeiről.

 
A Debrecen 2-0-ás győzelme szép reményekre jogosítja a csapatot. Képünkön Szakály Péter

 Mindössze egyetlen mérkőzés választja el a Debrecen labdarúgócsapatát attól, hogy a tavalyi BL-szereplés után idén ismét európai kupasorozatban mutathassák meg tudásukat. A csütörtök esti mérkőzésen a gárda magabiztos játékkal múlta felül ellenfelét, a bolgár Liteksz Lovecs csapatát. A továbbjutással kapcsolatban bizakodásra adhat okot, hogy tavaly a Bajnokok Ligája utolsó selejtezőkörében szintén egy bolgár csapat, a Levszki ellenében sikerült kiharcolnia a továbbjutást Herczeg András együttesének. A vezetőedző a viszonylag megnyugtató eredmény ellenére is reálisan értékelte csapata helyzetét, kiemelve, hogy bár az első párharcot megnyerték, a továbbjutás kérdése majd csak a második mérkőzés végén fog eldőlni, augusztus 26-án.

– Egy mérkőzés mindig kilencven percig tart, ezért a reális értékeléshez mindkét félidőre szükség van. Igaz ugyan, hogy az első félidőben jól játszottunk és két gólt is szereztünk, azonban a második félidőben már nem tudtunk akkora nyomást gyakorolni az ellenfelünkre, mint az elvárható lett volna. Úgy gondolom, a csapat taktikáján nem kell változtatni, azonban a jó eredmények ellenére is mindig vannak hibák, melyeket ki kell és ki lehet javítani a mérkőzés tapasztalatai alapján – nyilatkozta a szakvezető. Arra a kérdésre, hogy mit vár a visszavágótól, Herczeg András a következőket mondta: – Az idegenbeli visszavágón a bolgár csapat bizonyosan megpróbál majd nagy nyomást gyakorolni ránk. Nekünk az a feladatunk, hogy ezt megakadályozzuk és saját elképzeléseink szerint tudjunk futballozni. Mindenképpen nehéz mérkőzésnek nézünk elébe. A győrieknek a 0-2-es eredmény után idegenben nem lesz könnyű továbbjutást érő teljesítményt felmutatniuk csütörtökön a visszavágón, azonban Pintér Attila gárdája már az előző körben a Montpellier elleni összecsapáson is megmutatta, hogy megfelelő elszántsággal meg lehet fordítani egy mérkőzés eredményét, akár még emberhátrányban is. A selejtező utolsó előtti mérkőzésének tapasztalatairól, valamint a visszavágó esélyeiről Pintér Attila a Győri ETO FC vezetőedzője nem kívánt semmilyen formában nyilatkozni a visszavágóig hátralévő időben.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!