„A kazanyi úszó-világbajnokság előtt derült égből csapott le rám a betegség. A mononukleózisnak semmiféle előjele nem volt, de szerencsére már jól vagyok és túlléptem rajta. Az orvosok minimum öt-hat hetet jósoltak a gyógyuláshoz, én három hét után engedélyt kértem az úszásra. Kezdetben csak lubickoltam a medencében, de szeptember óta az edzőmmel, Tari Imrével már teljes intenzitással folytatjuk a munkát” – mondta lapunknak a 19 éves Kenderesi Tamás ifjúsági olimpiai bajnok, aki a vb előtt a 200 méteres pillangóúszásban a világranglista második helyén állt.

 
Kenderesi Tamás - Fotó: Szalmás Péter, MTI

– A kazanyi vb-t csak itthonról nézhette. Hogy látta a 200 méteres pillangó döntőjét?

– Szerintem egyik versenyző sem úszott olyan jó taktikával, ami igazán bebiztosította volna a győzelmet.  Cseh László aranyérmének örültem, az előfutamban és a középdöntőben biztosan nem tudtam volna ilyen jó idővel kvalifikálni magam a döntőbe, mint amivel Laci bekerült.

– Közben Amerikából a tizennyolcszoros olimpiai bajnok Michael Phelps is „beköszönt”, Cseh Lacinál is jobb eredményt ért el 200 pillangón.

– Phelps visszatérése jó hír, mert régóta vágyom arra, hogy egyszer együtt ússzak vele egy versenyen.

– Jövő héten lesz a rövidpályás országos bajnokság, majd december elején az izraeli Netanyában rendezik a rövidpályás úszó  Európa-bajnokságot. Mindkét helyen rajthoz áll?

– Mindkettőre készülök, és igyekszem a legtöbbet kihozni magamból. A fő cél azonban Rio, mert az lesz eddigi életem legnagyobb kihívása, és nagyon szeretnék jó eredményt elérni.

Címkék: sport, Interjú, úszás

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!