Tragédia árnyékolja be a labdarúgó NB I tavaszi rajtját, Kutasi Róbert halála miatt minden mérkőzés egyperces gyászszünettel kezdődik. A REAC klubigazgatója csütörtökön öngyilkos lett, egy zuglói toronyház tizenhatodik emeletéről vetette le magát.

 
Gyász a gyepen. A REAC néhai klubigazgatójára, Kutasi Róbertre emlékeznek a játékosok

Már halála után jelent meg a Sport Plusz című hetilap, amelynek Kutasi, a lap egykori munkatársa, az MLSZ egykori sajtófőnöke nyilatkozott. Ebből kitűnik, hogy az egyéb problémákkal is küzdő Kutasi alighanem akkor omlott össze végleg, amikor a héten a rákospalotai klub hat egykori és jelenlegi játékosát vették őrizetbe a nyomozók a bundaüggyel kapcsolatban.

A gyanús meccsek listája a 2009. májusi ZTE–REAC (3-3) találkozóval bővült.

A 18. forduló nyitómeccsén a Honvéd két tizenegyesgóllal győzte le a végig többet támadó, de a hajráig gólképtelen Vasast.

Az angyalföldi klub honlapja szerint a mérkőzés után a német vevőjelölt, Alfredo Demiani tárgyalóasztalhoz ült a futballcsapatot üzemeltető cég és az anyaegyesület képviselőivel, azonban egyelőre csak abban egyeztek meg, hogy folytatják a tárgyalásokat…

A Ligakupa és a Magyar Kupa után a bajnokságban is győzelemmel rajtolt a Videoton, amelynél a télen ismét nagy volt a jövés-menés. A nyári nagy bevásárlások és szélnek eresztések után mostanra csak hat olyan játékos maradt a fehérvári keretben, aki egy éve részese volt a klub történetének első bajnoki címének. Szombaton mégis a „régiek” egyike, Nemanja Nikolics törte meg a jeget a 67. percben, a Vidi pedig végül a 90. percben egy öngólnak köszönhetően biztosította be győzelmét a 73. perctől emberhátrányban játszó Kaposvár ellen. Piros lapból a többi pályán sem volt hiány. Az Újpest–Siófok találkozón a gólok és a kiállítások is 1-1-es végeredményt hoztak. A Zalaegerszeg–Pécs mérkőzésen nem született gól. Arra azért kíváncsiak lennénk, mit szólhatott oda a pécsi Bajzát Péter a játékvezetőnek, amiért a 86. percben egyből piros lapot kapott – igaz, ha tudnánk is, aligha írhatnánk meg. A nap leginkább várt meccsén a tabellát vezető Debrecen 6000 néző előtt nyert 2-1-re az Üllői úton. A vendégek vezető gólját a 42. percben Adamo Coulibaly kotorta a kapuba, a szünet után azonban túl alacsony sebességre kapcsolt a Loki, a Ferencváros pedig a cseh Martin Klein révén az 54. percben ki is egyenlített. Bár Kondás Elemér együttese ezután sem volt lehengerlő, végül Szakály Dénes 79. percben szerzett góljával begyűjtötte a három pontot, ezzel hétre növelte előnyét a második helyezett, ma Szombathelyre látogató Győrrel szemben. 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!