Ami egy hete a Ferencvárosnak nem jött össze, az pénteken sikerült a magyar labdarúgó-válogatottnak: győzelemmel adózott Albert Flórián emléke előtt. Más kérdés, hogy az ellenfél a világranglistán kilencven hellyel mögöttünk található Liechtenstein gárdája volt, de ahogy az 5-0-s siker után Egervári Sándor és a csapat több játékosa is kiemelte: a mai futballban már minden győzelmet meg kell becsülni.

A szövetségi kapitánynak pedig még fejtörést is okozhat, hogy az újonnan behívott, jó teljesítménnyel előrukkoló játékosok (elsősorban a Bajnokok Ligájában is edződő Tőzsér Dániel), illetve a keret régi, stabil tagjai közül kikre számítson a későbbiekben.

Leendő ellenfeleinknek egyébként nem sok babér termett ezen a játéknapon. A románok Belgiumban kaptak ki 2-1-re, Hollandia pedig meglepetésre odahaza játszott gól nélküli döntetlent Svájccal. Amíg ezek csak barátságos mérkőzések voltak, addig Észtország és Törökország a pótselejtezőn szenvedett súlyos vereséget, ráadásul egyaránt hazai pályán. Az észtek meccsét Kassai Viktor vezette, aki két hazai játékost is kiállított, illetve egy tizenegyest is megítélt az íreknek, akik végül 4-0-ra győztek Tallinnban (az észtek mindezt nehezen emésztik meg, a Kassait támadó Facebook-oldalnak lapzártánkkor már több mint 25 ezer tagja volt). Szintén formalitás lesz a török–horvát összecsapás visszavágója, a horvátok ugyanis 3-0-ra tudtak nyerni Isztambulban.

A másik két párharcban még korai lenne bárkinek is lefoglalni repülőjegyeit az Eb-re, bár a montenegróiakat hazai pályán 2-0-ra fölülmúló csehek helyzete azért kényelmesnek tűnik. A portugálok viszont még korántsem nyugodhatnak meg, az idegenbeli 0-0 után otthon kell kivívniuk a továbbjutást a bosnyákokkal szemben. A visszavágókra kedden kerül sor, és ekkor lép pályára ismét a magyar válogatott is, méghozzá az Európa-bajnoki társrendező Lengyelország vendégeként, Poznanban. Ellenfelünknek van min javítania, hiszen a wroclawi aréna pénteki avatómeccsén 2-0-ra kikapott Olaszországtól. A magyar csapatból ezúttal hiányzik majd a kisebb sérülést szenvedett Németh Krisztián és Korcsmár Zsolt, valamint az U21-es együtteshez csatlakozó Kádár Tamás.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!