A magyar labdarúgó-válogatott szerdán barátságos mérkőzést játszik Izland együttesével, a Puskás-stadionban este háromnegyed 8-kor kezdődő találkozó előkészületi meccs lesz a szeptemberben folytatódó Európa-bajnoki selejtezősorozat előtt.

 
Egevári Sándor szövetségi kapitány nyilatkozik a VH-nak

Egervári Sándor szövetségi kapitány elmondta, hogy a régiekre épít, egyetlenegy igazán új fiú lesz a keretben: Korcsmár Zsolt, aki annak idején tagja volt az Egyiptomban világbajnoki bronzérmet szerzett U-21-es csapatnak, ám rajta kívül Halmosi Zoltán, valamint az ETO-ból Fehér Zoltán is ott lesz a táborban.

A magyar futballválogatott eddig kilenc alkalommal mérte össze tudását a szigetország legjobbjaival, hat alkalommal mi kerültünk ki győztesen, három meccset pedig az izlandiak nyertek, döntetlent még nem játszott a két ország nemzeti csapata.

– Mennyire ismeri az izlandiak játékát?– kérdeztük a kapitányt.

– Két felvételem is van róluk, az északi stílust képviselik, erősek fizikálisan és jól kontráznak, több játékosuk játszik európai élcsapa­tokban.

– Annak idején mindig örültünk, ha valamilyen európai vagy világbajnoki sorozatban szembekerültünk az akkor lebecsült, „bálnavadászoknak” csúfolt izlandiakkal, akik aztán „megszigonyoztak” minket, kaptunk tőlük fricskát odakint, meg itthon is.

– Természetesen senkit sem szabad alábecsülni. Manapság már kiegyenlítődnek az erőviszonyok, ezt annak ellenére mondom, hogy az Európa-bajnoki sorozaton az izlandiak eddig bukdácsoltak.

– Sokakat érdekel, hogy számíthat-e Gera Zoltánra.

– A héten megköttetett a végleges szerződése a West Bromwich Albionnal, a sérülése rendbe jött, de a mostani meccsen még nem számíthatok rá, úgy vélem, hogy a Svédország elleni Eb-selejtezőn viszont már a csapat rendelkezésére állhat.

– Mikortól lesz az együtt a válogatott?

– Vasárnap fut be a csapat jó része, vagyis hétfő délre lesz komplett a keret.

– Nem vakmerőség ilyen korán válogatott meccset játszani, amikor a legtöbb idegenlégiósunk bajnoksága még el sem kezdődött?

– Ezzel természetesen tisztában vagyok, de ahhoz, hogy együtt legyen a társaság, szükségszerű volt egy mérkőzés megszervezése, ráadásul azért esett a választás az izlandiakra, mert mint már említettem, az északi stílust játsszák, és legközelebb Svédország csapatával találkozunk.

– Mit szól a világbajnoki sorsoláshoz?

– Nem vagyok boldog, kerülhettünk volna könnyebb csoportba is. Igaz, nehezebbe is, mivel két csoport erősebb a miénknél, kettő pedig gyengébb. De hát Fortuna ezúttal nem volt velünk. Úgy látom, ha minden egyes játékosunk felnő a feladathoz, elképzelhető, hogy végre ott leszünk a világbajnoki döntőben. De ehhez mindenkinek a maximumot kell nyújtania. Egy biztos, a csoport legerősebbje Hollandia. Nem szabad lebecsülni a románokat sem, a törökökről nem is beszélve, tehát igencsak oda kell figyelnünk, amikor megkezdődik a vb-selejtező sorozata, de most a legfontosabb, hogy jól szerepeljünk az Európa-bajnoki selejtezők záró részében.

Az időközben megsérült Németh Krisztián és Szabics Imre pótlására a fiatal újpesti Lázár Bencét hívta be a kapitány.
 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!