„Itt az ideje, hogy komolyan vegyük a Manchester Cityt” – mondta a héten a Manchester Uniteddel a kilencvenes években négy bajnoki címet nyerő Gary Pallister. Ahhoz, hogy igazat adjunk a klub korábbi kiváló hátvédjének, elég rápillantani a tabellára. A City nyolc bajnokijából hetet megnyert, az MU múlt heti botlását kihasználva pedig jelenleg két pontos előnnyel vezeti a bajnokságot.

A Vörös Ördögök azonban a ma délutáni városi rangadón rögvest visszavehetik az első helyet. Mindkét csapatnak akad törlesztenivalója a másikkal szemben, a City ugyanis áprilisban az FA-kupa elődöntőjéből ütötte ki a Unitedet, amely ezért a Szuperkupa augusztusi fináléjában – kétgólos hátrányból fordítva – vágott vissza.

És ha már törlesztenivaló, éppen itt volt az ideje, hogy a Manchester City komoly tényezővé váljon az angol labdarúgásban, hiszen a tulajdonos Manszur sejk 2008-as érkezése óta összesen több mint egymilliárd fontot költött a csapatra. Hogy megérte-e? A válaszhoz a szombati találkozón egy lépéssel közelebb kerülhetünk.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!