Megvan az átigazolási időszak eddigi legnagyobb szenzációja az angol labdarúgásban: a Manchester United megszerezte Romelu Lukakut, az Everton csatárát.

 
Romelu Lukaku - Forrás: Profimedia

A tranzakció attól különös, hogy a portugál edző, José Morinho gyakorlatilag visszavásárolja a játékost, csakhogy időközben ő maga is munkahelyet váltott. 2014-ben még a Chelsea menedzsereként adta el Lukakut az Evertonnak 28 millió fontért, most viszont a Manchester Unitedhez szerződteti, csaknem háromszoros áron, 75 millióért.

A 24 éves belga támadó parádés szezont zárt, 25 gólt szerzett az Everton színeiben – nem csoda, hogy meggyőzte Mourinhót, és más komoly csapatok érdeklődtek iránta. Klubja rekordösszeget kínált neki, hogy maradásra bírja, de hiába. A csatár elhárította az ajánlatot, mondván: tovább szeretne lépni.

A MU-ban nagy feladat vár rá, ugyanis a sérült Zlatan Ibrahimovicot kell majd pótolnia, akinek nem adtak új szerződést.

Lukaku váltása független attól, hogy a MU és az Everton megegyezik-e Wayne Rooney sorsáról, jóllehet abban a történetben is ez a két klub a főszereplő. A liverpooli klub szívesen látná a 119-szeres angol válogatott játékost, aki egykor náluk kezdte pályafutását, de Manchesterben vált legendává – csakhogy az utóbbi időben már nem fér be a kezdőcsapatba. Ha Rooney tényleg visszatér az Evertonhoz, akkor bizonyosan nem Lukaku szerződése marad az átigazolási időszak szenzációja.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!