Németh Krisztián az egyik legígéretesebbnek tartott magyar labdarúgók egyike, aki a különböző korosztályos világversenyeken bizonyította már tehetségét. Meg járta Liverpoolt, majd Görögországba került, jelenleg kölcsönben az Olim­pia kosz Volosz játékosa

 
Németh Krisztián

Ma igen fontos meccs vár rájuk. Ha ezen a találkozón győznek, akkor ott lesznek a rájátszásban, amely arról dönt majd, hogy az ide bekerült öt csapat közül ki vehet részt a nemzetközi kupákban. Nincsenek könnyű helyzetben, mert nem kisebb csapat ellen lépnek pályára a rájátszásért, mint a Panathinaikosz. Ha nyernek, akkor minden rendben, ha nem, akkor sorsuk az ellenlábas Szaloniki kezében van. Jelenleg az ötödik helyen állnak a bajnokságban, és ezt a pozíciót kellene megőrizni ahhoz, hogy feljebb lépjenek. Krisztián csapata újoncként szerepel ilyen jól, és általában 5 ezer néző tekinti meg hazai meccseiket, ám ha rangadó van, akkor a 20 ezres stadion zsúfolásig megtelik.

A labdarúgó elmondta: nagyon fontos számára, hogy jól játsszon a kölcsönidő alatt, hiszen csak így tud visszakerülni az Olimpiakoszhoz, amely az egyik, ha nem a legjobb görög csapat. Nagyon szeretné bebizonyítani: van benne annyi, hogy meghívást kapjon a magyar válogatottba, ahol több olyan játékostársa is játszik, akivel együtt szerepelt Egyiptomban, az utánpótlás-vb-n.

A legújabb információk szerint az Olimpiakosz érdeklődik Gera Zoltán iránt, és ha ez a kontraktus létrejönne, akkor együtt szerepelhetne a két magyar játékos a csapatban. Hogy mennyi ennek az igazságtartalma, nem lehet tudni.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!