Mint már annyiszor, most sem mondhatunk mást, sorsdöntő mérkőzés előtt áll a magyar labdarúgó-válogatott, amely szeptember 6-án Bukarestben vb-selejtező mérkőzést játszik Románia ellen.

 
Fotó: Beliczay László, MTI

Nincs könnyű helyzetben Egervári Sándor szövetségi kapitány (képünkön), hiszen az eredeti válogatottból hiányzik Gera Zoltán és a napokban megsérült Juhász Roland, valamint a jelenleg csapat nélkül lévő Pintér Ádám. Gondjait növelheti, hogy az eddig kiváló formát mutató Szalai Ádám kézsérüléssel küszködik. Számíthatunk a gólerős csatár játékára pénteken? – kérdeztük a kapitányt.

– Bízom benne, hogy a német bajnoki mérkőzésen nem sérül rá, és ott lesz a pályán pénteken.

– A válogatott keret névsorát böngészve több új nevet is lehet találni: Fiola Attila, Gyömbér Gábor, Lovrencsics Gergő. Elmondaná, hogy nekik miért szavazott bizalmat?

– Nem annyira új nevekről van szó, ezek a játékosok a válogatott keretnek korábban is tagjai voltak, csak nem léptek pályára. Fiola Attila a Paks meghatározó védője, a csapat erőssége. Gyömbér Gábor a Fradi tehetséges védőjátékosa, aki mindig hozza magát a meccseken, Lovrencsics Gergőt pedig a lengyel bajnokságban az elmúlt év legjobb idegenlégiósának választották.

– Nyilván – elsősorban a budapesti mérkőzés alapján – kielemezték a román csapatot.

– Természetesen, és most is fáj, hogy az utolsó pillanatokban csúszott ki a kezünkből a győzelem. Nem szoktam a bírók hibájára hivatkozni, ám többször is megnézve a felvételt egyértelmű, hogy a románok egyenlítő góljában játékvezetői hiba is közrejátszott. Egyébként a selejtezők során Bognár György kollégám kísérte figyelemmel a román csapat játékát és számos hasznos észrevételt tett.

– Piturca szövetségi kapitány a román csapatot alapvetően olyan idegenlégiósokra építi, akik a mieinkkel ellentétben szinte állandó játéklehetőséget kapnak a saját együttesükben.

– Ez lehet némi előny, de úgy érzem, hogy az az összetartó erő, amelyet az elmúlt időszakban tapasztaltam a mieinknél, olyan pluszt jelenthet számunkra, amely akár idegenben is sikert hozhat. Jelenleg a csoportunkban egy ponttal megelőzzük a románokat, és nagyon fontos lenne, hogy megőrizzük a jelenlegi pozíciónkat, a második helyet. Ez a mérkőzés is tipikus hatpontos meccs lesz, mert aki itt nyerni tud, az nagy lépést tesz a csoport második helyének megszerzéséért, az első hely ugyanis vitathatatlanul a hollandoké.

– Szeptember 10-én következik a Puskás stadionban az észtek elleni újabb selejtező mérkőzés.

– Ez sem lesz könnyű találkozó, hiszen az első alkalommal is igen nagy csatát vívtunk, és bár nyertünk, de megtapasztaltuk, hogy az észt válogatott nem a sztárokra épít, hanem a csapategység az erősségük. A románok elleni zárt kapus meccsen pedig azt is éreztük, mennyire fontos a magyar szurkolók jelenléte, ezért az észtek elleni meccsen nagyon számítunk a támogatásukra.

A hátralévő mérkőzések

Szeptember 6.: Románia–Magyarország, Törökország–Andorra, Észtország–Hollandia
Szeptember 10.: Magyarország–Észtország, Románia–Törökország, Andorra–Hollandia
Október 11.: Hollandia–Magyarország, Észtország–Törökország, Andorra–Románia
Október 15.: Magyarország–Andorra, Románia–Észtország, Törökország–Hollandia

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!