Ha az aktuális tenisz-világranglista 181. helyezettje bejut egy Grand Slam-torna döntőjébe, azt gondolnánk, itt az év sportszenzációja.

 

Ha hozzátesszük, hogy az illetőt Serena Williamsnek (képünkön) hívják, máris nincs semmi meglepő a dologban. Azért a kalaplengetés így is jár a 36 esztendős amerikai játékosnak, hiszen több mint egyéves „szülési szabadság” (ezért a visszacsúszás a rangsorban) után hamar visszatért a legmagasabb szintre. Mindezt ráadásul a sportág legnagyobb presztízsű versenyén, a wimbledoni tornán. A füves pályás viadal döntőjében a német Angelique Kerber lesz az ellenfele szombaton 15 órától.

Hiába próbáltak sokan lobbizni időpont-módosításért a szervezőknél, végül a vasárnapi férfi finálét is 15 órától rendezik (lapzártánk idején még nem ismert párosítással), vagyis szinte biztos, hogy az év talán legfontosabb teniszmeccse egybecsúszik majd a 17 órakor induló futballvb-döntővel. Néhány napja még félig viccesen megjegyezhettük volna, hogy „nem baj, Federer úgyis lerendez bárkit két óra alatt”, ám a svájci klasszist a negyeddöntőben a dél-afrikai Kevin Anderson gigászi csatában, meccslabdát is hárítva megállította. A sportmindenevők így alighanem öt órától folyamatos kapcsolgatásra kényszerülnek.

Címkék: tenisz

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!