Mikor a spanyol labdarúgók egy hete bejelentették, sztrájkba lépnek, ha nem sikerül megállapodniuk a liga képviselőivel az új kollektív szerződésekről, legtöbben úgy gondolták, végül úgyis létrejön az egyezség, s a mostani hétvégén kezdetét veszi a Primera División 2011/12-es idénye.

 
Buzsáky Ákos gólpasszával nyert a QPR

Aztán szép lassan kiderült, az ügy sokkal komolyabb ennél. A spanyol klubok tartozása a játékosok felé a hírek szerint eléri az 50 millió eurót – ez mintegy kétszáz profi labdarúgót érint.

A játékosok ezért bérgaranciát követelnek, és mivel az álláspontok nem közeledtek, péntekre biztossá vált: elmarad az első forduló. Híreket azért így is bőven szolgáltat a spanyol futball. A Barcelona és a Real Madrid két nagyszerű mérkőzést vívott egymással a Szuperkupáért, kár, hogy nem a színvonal miatt marad emlékezetes a párharc. A visszavágó utolsó pillanataiban kialakuló tömegjelenetek során a Real trénere, José Mourinho sportszerűtlenül viselkedett, többek között belenyúlt az ellenfél másodedzőjének szemébe. Egyelőre úgy tűnik, a fegyelmi büntetést megússza a portugál, más kérdés, hogy a madridiak meddig nézik jó szemmel a gárda hagyományaihoz méltatlan viselkedését. A New York Times internetes oldala az „Ezért nem szeretik a Real Madridot” címet adta írásának, amelyben kritizálja a királyiakat egyre durvább csapattá formáló Mourin­hót.

A Premier League 2. fordulójának rangadóján az egyaránt döntetlennel rajtoló Arsenal és Liverpool csapott össze. Sokáig úgy tűnt, mindkét csapat megduplázza pontjainak számát, de az Ágyúsok a 70. percben emberhátrányba kerültek, amit az ellenfél ki is használt. A Liverpool egy komikus öngóllal, valamint egy Suárez-találattal nyert 2-0-ra, így 11 év elteltével távozott győztesen az Arsenal otthonából. A múlt heti 4-0-s vereség után érthető módon több ponton is változott a Queens Park Rangers kezdőcsapata, ahova így Buzsáky Ákos is bekerült.

A magyar középpályás meg is hálálta a bizalmat, és gólpasszal vette ki a részét az Everton idegenbeli legyőzéséből. Elképesztő hibát vétett a Sunderland–Newcastle összecsapás első félidejében a 2010-es vb-döntőt vezető Howard Webb. A házigazdák egyik játékosa a gólvonalról kézzel ütötte ki labdát, a tizenegyes, valamint a piros lap azonban elmaradt.

A sors végül igazságot szolgáltatott, és a Newcastle a második játékrészben szerzett góllal megszerezte a három pontot.

Öt különböző játékos szerezte a Bayern München góljait a Hamburg ellen 5-0-ra megnyert találkozón. Ha nem is ennyire magabiztosan, de hozta saját meccsét a címvédő Dortmund is, amely a második félidőben kerekedett a vendég Nürnberg fölé. Egy órát töltött a pályán Hajnal Tamás az ezúttal rossz napot kifogó Stuttgartban, amely hazai környezetben szenvedett vereséget a Leverkusentől.

A múlt heti, Szpartak Moszkva elleni vereség után ma este újabb fővárosi csapat vár Dzsudzsák Balázsékra. Az orosz bajnokság 21. fordulójában a Dinamót látja vendégül az Anzsi Mahacskala, amely olasz lapértesülések szerint tegnap mindenben megegyezett az Interrel Samuel Eto’o átigazolásával kapcsolatban.

 

Bundesliga, 3. forduló

Augsburg-Hoffenheim 0-2 (0-1)
Bayern-Hamburg 5-0 (3-0)
Dortmund-Nürnberg 2-0 (0-0)
Stuttgart-Leverkusen 0-1 (0-1)
Werder-Freiburg 5-3 (2-1)
Köln-Kasierslautern 1-1 (1-1)

pénteken játszották:

Mönchengladbach-Wolfsburg 4-1 (3-1)

vasárnap játsszák:

Mainz-Schalke 15:30
Hannover-Hertha 17:30

Premier League, 2. forduló:

Sunderland–Newcastle 0–1 (0-0)
Arsenal–Liverpool 0–2 (0-0)
Aston Villa–Blackburn 3–1 (2-0)
Everton–Queens Park Rangers 0–1 (0-1)
Swansea–Wigan 0–0
Chelsea–West Bronwich 2–1 (0-1)

vasárnap játsszák:

Norwich–Stoke 14:30
Wolverhampton–Fulham 15:00
Bolton–Manchester City 17:00

hétfőn játsszák:

Manchester United-Tottenham 21:00

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!