Több mint háromnegyed éve hiányzik a pályáról Szalai Ádám, a Mainz és a magyar válogatott csatára. Szalai január 29-én súlyos térdsérülést szenvedett, azóta műtét műtétet követett, majd négy-öt hónapja megkezdődött a rehabilitáció, amely lassan-lassan véget ér, és jobb hangulatba kerül majd a válogatott gólgyáros.

 
Szüksége lenne Szalai góljaira a magyar válogatottnak

– Mikor térhet vissza? – kérdeztük Szalait.

– Erre még egy ideig várni kell, nemrég kezdtem el az egyéni komoly edzéseket, hála égnek már labdával is tudok gyakorolni, a térdem nem dagad be, és bírom a terhelést. De nem siettetem a visszatérést, mert nem szabad olyan helyzetbe kerülnöm, hogy újra megsérüljek Az orvosok szerint két-három hét múlva már együtt edzhetek a csapattal, ám orvosaim és az edzőm is azt vallja, hogy télre jövök majd rendbe, és akkor jövőre teljes értékű játékos lehetek.

– Tavaly meglepetésszerűen jól szerepelt csapata a Bundesligában. Mi a céljuk?

– Nem kergetünk ábrándokat, most is azt valljuk, hogy a biztos bennmaradás a cél, és hogy jó középcsapattá váljunk.

– A hírek szerint nemrég a testvére is kint járt a Mainz együttesénél próbajátékon.

– Való igaz, Vilmos öcsém is megjelent nálunk, aki egyébként az Újpest védője. Elégedettek voltak a látottakkal, de én Vilinek azt tanácsoltam, hogy előbb váljon biztos emberré a lila-fehéreknél, hiszen húsz éves, ráér még azon gondolkodni, hogy külföldre szerződjön.

– Hogyan értékeli a magyar válogatott teljesítményét az elmúlt két Eb-selejtezőt figyelembe véve, no és azt, hogy a 27. helyre lépett előre nemzeti csapatunk a világranglistán?

– Nagyon szép az, hogy a 27.-ek vagyunk, ennél csak az szebb, hogy sikerült legyőzni a svédeket, a moldovaiakat, és remélem, zárásként a finneket is legyűrjük. Egyébként a svéd meccsen itthon voltam, testközelből figyeltem a történteket, és a finn meccsre is haza fogok jönni.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!