„Kicsit még mindig hihetetlen az egész, kell pár nap, hogy fel tudjam fogni. Engem is meglepett, hogy sikerült érmet szereznem, és fantasztikus érzés volt a dobogón állni” – mondta boldogan a Vasárnapi Híreknek Kenderesi Tamás olimpiai bronzérmes úszó, aki válaszolt arra is, hogy az eredményhirdetés után miről beszélgetett példakép-riválisával, Michael Phelpsszel, akkor még „csak” 20-szoros olimpiai bajnokkal:

 
Kenderesi Tamás és Michael Phelps - Fotó: Illyés Tibor, MTI

– Gratulált nekem, majd azt mondta, hogy nagyon elfáradt, és még vissza van a váltó, ez szívás, de megvigasztaltam, hogy neki ez sem lesz probléma; és nem sokkal később meg is szerezte a 21. olimpiai bajnoki címét. Kenderesi Tamás azt is elárulta, hogy csak „ártatlan poén volt, csak úgy spontán jött”, amikor a bronzérem megnyerése után azt nyilatkozata, hogy „Elfáradtam, rám férne egy-két sajtburesz”. „Még nem is ettem sajtbureszt, de lehet, hogy majd fogok” – mondta nevetve.

Nehéz időszakot hagyott maga mögött a 19 éves Kenderesi Tamás, aki 200 méter pillangón bravúros hajrával bronzérmet szerzett Rióban. „A kazanyi úszó-világbajnokság előtt derült égből csapott le rám a betegség. A mononukleózisnak semmiféle előjele nem volt, de szerencsére már jól vagyok és túlléptem rajta. Szeptember óta edzőmmel, Tari Imrével teljes intenzitással folytatjuk a munkát. A fő cél Rio, mert az lesz eddigi életem legnagyobb kihívása, és nagyon szeretnék jó eredményt elérni” – mondta korábban lapunknak az ifjú tehetség, aki a vb előtt a 200 méteres pillangóúszásban a világranglista második helyén állt.

Decemberben még térdszalagszakadással is megműtötték, de ennek már nyomai sem látszottak a riói medencében, amikor teljesült nagy álma, a döntőben minden idők legeredményesebb olimpikonja, az amerikai Michael Phelpsmellett úszott, sőt a döntőhöz vezető futamokban jobb eredmény ért el, mint „példaképe”.


(Kapcsolódó cikk: Köszönöm, jól vagyok! Vasárnapi Hírek, 2015. november 7.)

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!