Első amerikai profi meccsére készül a kétszeres olimpiai bajnok öklöző, Nicola Adams. A 34 éves, brit színekben versenyző Adams első számú szurkolója párja, Marlen Esparza. Öt éve kevésen múlt, hogy nem találkoztak szemtől szemben a ringben, aztán a dobogón egymás mellett álltak. Ma már nem meccselnének egymás ellen semmi pénzért.

 
 


A 2012-es londoni olimpián Nicola Adam és Marlen Esparza is légsúlyban indult. Adam győzött (és a királynőtől megkapta a Brit Birodalom Rendje kitüntetést), Esparza pedig bronzéremmel térhetett haza. Ott álltak egymás mellett, és fogalmuk sem volt arról, hogy néhány év múlva egy pár lesznek.

„Egymás végzetei lettünk úgy, hogy sohasem csaptunk össze a ringben. Ismertük egymást régebbről, de csupán egy éve, egy coloradói edzőtáborban kezdtünk el beszélgetni. Ennyi volt, kiderült, ez a tökéletes partnerség” – mondta Adams egy interjúban.

Esparza, aki közben súlycsoportot váltott, és amatőr világbajnok lett, most már a profi övért száll ringbe. Adams is profinak állt, de – ahogy mondja – soha nem tudná megütni a párját.

„Ha amatőrként elkerültük egymást, akkor profiként sem szeretnénk összecsapni. Edzésen is csak egy-két alkalommal kesztyűztünk, akkor sem túl komolyan. Nagyon aggódom érte, sokkal idegesebb vagyok most a meccse előtt, mint leszek a saját bunyóm előtt” – mondta Adams, aki tavalyi coming outja óta a brit LMBTQ (Leszbikus, Meleg, Biszexuális, Transznemű és Queer) mozgalom harcos aktivistája.


Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!