A magyar labdarúgó-válogatott két fontos mérkőzés előtt áll.

Október 12-én, majd 16-án kerül sor az újabb vb-selejtezőkre: először Észtországba utazik a csapat, majd idehaza a törököket fogadja. Egervári Sándor szövetségi kapitány lapunknak elmondta, egyik meccs sem lesz „sétagalopp”, hiszen például az észtek a legutóbbi Európa-bajnoki selejtezősorozaton – többek között megelőzve a szerb válogatottat – csoportjukban a második helyen végeztek, és csak a rájátszásban maradtak alul. A törökök is csoportmásodikak voltak, és eredményeik mutatják, hogy előbbre járnak, mint mi. Mire voltunk olyan optimisták a hollandok elleni mérkőzés előtt? – kérdeztük a kapitányt, aki elmondta, hogy az Európa-bajnokságon látottak alapján úgy gondolták, megvan a lehetőség a pontszerzésre, de mint kiderült, az új holland kapitánynak sikerült felfrissíteni a csapatot. Ennek ellenére Egervári szerint magunkat vertük meg azon a meccsen.

– Hogyan látja további esélyeinket a selejtező sorozaton?

– Úgy vélem, lesznek még keresztbeverések. Pisont István kollégám, aki a török válogatottat figyeli, kiemelte, hogy gyors és technikás futballt játszanak, nagyon oda kell figyelnünk, mert jól kontráznak.

– És az észtek?

– A legutóbbi meccsüket, a románok elleni találkozót Bognár György kollégám nézte meg, és kiemelte, hogy bár otthon kikaptak keleti szomszédunktól, nagyon fegyelmezett, taktikus futballt játszanak.

– A világranglistán hátrább kerültünk, megszaporodtak az itthoni bírálatok. Miben bízik?

– Én végzem a munkám. A játékosoktól maximális odafigyelést várok és azt, hogy kisegítsék egymást a pályán. Ki kell lábalnunk a „holland traumából”. Még sok meccs van hátra, de ha ezen a két találkozón négy-hat pontot szereznénk, ez nagy lépést jelentene.

– Sokan hiányolják a keretből Huszti Szabolcsot, aki Oroszország, a Zenit után szárnyal a Bundesligában, a Hannoverben. Van-e új fejlemény az ő válogatottságával kapcsolatban?

– A labdarúgó-szurkolók minden bizonnyal emlékeznek még Huszti nyílt levelére, amelyben nemcsak engem, hanem minden vezetőt, sőt a játékostársakat is kritizálta, és lemondott a válogatottságról. Ez nem esett jól senkinek. Ennek ellenére én többször próbáltam felvenni vele a kapcsolatot, de nem reagált rá. Ezek után úgy gondolom, ha vissza akar térni a nemzeti csapatba, neki kell megtenni az első lépést. Én egyébként személy szerint nagyon örülök annak, hogy egy magyar játékos ilyen kiváló teljesítményt nyújt a világ egyik legerősebb bajnokságában.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!