Hétvégén folytatódnak a páros versenyfutások az európai topligák élén. Valamivel több mint egy hónappal az idény vége előtt még mindenütt nyílt a bajnoki címért folyó küzdelem 2-2 csapat között. Olaszor­szágban a Milan két ponttal előzi meg a Juventust, amely a legrangosabb bajnokságok mezőnyéből egyedüliként veretlen, ám a 30 forduló alatt 14 döntetlent játszott.

A Bundesligában a címvédő Dort­mund három ponttal áll a Bayern München előtt, ám a bajorok ezt szerdán le is dolgozhatják, hiszen a két együttes egymás ellen mérkőzik. Angliá­ban viszont nehéz lesz kiénekelni a sajtot a Manchester United szájából.

Az MU-nak öt pont az előnye a városi rivális Cityvel szemben, és bár hátravan egy City–United derbi, a Vörös Ördögökre ezt leszámítva csupa könnyűnek tűnő mérkőzés vár. Szintén hátra van a két nagy tavaszi rangadója Spanyolországban. Az április 22-i El Clásicóig a jelenleg hat ponttal a Barcelona előtt álló Real Madrid dolga nehezebb: holnap este a Valenciát fogadja, szerdán pedig az Atletico ellen játszik városi rangadót.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!