Gálfi Dalma édesapja teniszpályát üzemeltetett, így adott volt, hogy kipróbálja a játékot. Négy-öt éves korában fogott először ütőt. A ma már 17 éves ifjú magyar hölgy földrészek között cikázik, Angliában, Ausztráliában, Amerikában tűnik fel. Idén fantasztikus évet tudhat a magáénak: a junior párosok versenyében elnyerte a wimbledoni trófeát, majd megnyerte a US Open junior lányok versenyét, és a junior lány világranglista élére került.

 
Gálfi Dalma játszik a felnőttek között is: az elmúlt hetekben a női teniszezők világranglistáján (WTA) a 442. helyről a 300 közé került, jelenleg a 294. helyen áll - Fotó: Illyés Tibor

– Wimbledonban füves, a US Openen kemény borítású a pálya. Melyiket kedveli inkább?

– A kemény pályák jobban tetszenek.

– Idén juniorként egyéniben és párosban is sikert sikerre halmozott. Mit szeret jobban játszani, szinglit vagy párost?

– A szinglit.

– Juniorként korábban egyesben Kapros Anikó az Australian  Openen, Fucsovics Márton Wimbledonban győzött, a Roland Garrost pedig Szávay Ági húzta be. Ön az első magyar játékos, aki egyéniben a US Openen tudott nyerni.

– Az év elején az Australian Openen elődöntős voltam, és csak nagyon kevésen múlott, hogy döntőt játsszak. A US Openen második kiemeltként, tehát esélyesként indultam. Nagyon örülök, hogy sikerült nyerni, és büszke vagyok arra, hogy ezzel a junior Grand Slam torna győztesei közé kerültem.

– Stollár Fannival a junior párosok versenyében is sporttörténelmet írtak, amikor Wimbledonban győztek. A párosban elért sikerekhez baráti kapcsolatra is szükség van?

– Nem feltétlenül, de Fannyval jól megvagyunk, a pályán kiegészítjük egymást, jó párost alkotunk.

– Kit tart a legnagyobb ellenfelének?

– A korosztályomban nagyon sok jó játékos van, nálam jobbak is, de neveket nem mondanék. Inkább az foglalkoztat, hogy igazából most csöppenek bele a WTA világába.

– Már a felnőttek versenyében is gyűjti a pontokat, nemrég Ausztráliában két tornát is megnyert. Milyen célt tűzött ki maga elé?

– Az év végéig szeretnék a háromszázon belül maradni. A program sűrű, még három versenyem lesz. Most Dubaiba készülök, ahol nagyon erős mérkőzésekre kell számítani, mert top százasok is indulnak. A legfontosabb, hogy megszokjam a felnőttek mezőnyét, a többit pedig majd meglátjuk.

Gálfi Dalma játszik a felnőttek között is: az elmúlt hetekben a női teniszezők világranglistáján (WTA) a 442. helyről a 300 közé került, jelenleg a 294. helyen áll.

Címkék: tenisz, Interjú

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!