A labdarúgó Európa-bajnoki selejtező sorozaton igen előkelő vendég látogat a Puskás Stadionba, március 25-én a csoportot vezető világbajnoki ezüstérmes Hollandiával mérkőzünk meg.

 
Egervári Sándor

A hollandok rendszerint százszázalékos teljesítménnyel rukkolnak ki a világ- és Európa-bajnoki selejtezőkön. Most sem mi vagyunk az esélyesek. Az azonban biztató, hogy az utóbbi időben a magyar válogatott előrelépett a nemzetközi ranglétrán, talán ennek is betudható, hogy igen nagy a szurkolók érdeklődése a mérkőzés iránt.

Egervári Sándor szövetségi kapitányt kérdeztük, hogyan készülnek a jövő pénteki mérkőzésre.

– Mikortól lesz együtt a válogatott?

– Hétfőn délelőtt találkozik a csapat a telki edzőközpontban, néhányan azonban csak este tudnak csatlakozni a kerethez, így az olaszok, Koeman, Rudolf, Laczkó, ekkor érkezik Vadócz is.

– A hollandok már nyilvánosságra hozták a keretüket. Meglepetés?

– Mi lehetne? Sok dvd-t néztem meg róluk, a világ egyik legjobb csapata, ahol a kispadon is világklasszisok ülnek. Legutóbb az osztrákok elleni barátságos meccsükről kaptam felvételt, nagyon kreatívan, jól játszottak.

– A magyar keretet nézve, nem történt nagyobb változás.

– Azokra számítok, akikre az elmúlt meccseken, kivéve a súlyos sérülést szenvedett Vermes Krisztiánt és Szalai Ádámot, az utóbbi helyett már korábban is Tököli Attilát hívtam be. Voltam klubedzője, és ismerem a kvalitásait.

– Legutóbb a világbajnokság előtt igencsak méretes „zakót” kaptunk a hollandoktól, 6-1-re vertek meg minket. Voltunk-e azóta szabónál fazonigazításon?

– Mi nem zakót hordunk, hanem sportmezt. Ezzel azt akarom mondani, hogy igaz, hogy a hollandok a világ legjobbjai között vannak, és már azt is nagy bravúrnak tartom és tartja mindenki, ha valaki pontot tud rabolni tőlük. De nem feltett kézzel megyünk a pályára, ez a csapat, amely az utóbbi időben együtt van, a játékosok tudnak egymásért küzdeni, hajtani, és megtiszteltetésnek veszi, ha felhúzhatja a címeres mezt.

– Nemcsak egy mérkőzés vár ránk, hiszen pár nappal később Hollandiában is meg kell mérkőznünk velük.

– Való igaz, és úgy érzem, a pénteki meccset követően, gondolom, lesz miről beszélni a fiúkkal.

– A második helyről várjuk a folytatást, ami igencsak bravúrnak számít ebben a csoportban. Meg tudjuk őrizni ezt a pozíciót?

– Egy kapitány mást nem mondhat, mint hogy bizakodunk, habár ebben nem csak a mi meccsünk, hanem a csoport többi mérkőzése is belejátszhat majd.

Közvetlenül a PSV–Rangers mérkőzés után a repülőtéren utolértük Dzsudzsák Balázst, aki elmondta, hogy egyelőre Hollandiában még nincs a válogatott mérkőzések iránt komolyabb éreklődés és csapatukból egy társa tagja a „tulipános” keretnek.

 

 

A magyar keret:

Kapusok: Bogdán Ádám (Bolton), Fülöp Márton (Ipswich), Király Gábor (1860 München),

Védők: Juhász Roland (Anderlecht), Laczkó Zsolt (Sampdoria), Lázár Pál (Videoton), Lipták Zoltán (Videoton), Pintér Ádám (Zaragoza), Vanczák Vilmos (Sion)

Középpályások: Czvitkovics Péter (Debrecen), Dzsudzsák Balázs (PSV), Elek Ákos (Videoton), Gera Zoltán (Fulham), Hajnal Tamás (VfB Stuttgart), Koman Vladimir (Sampdoria), Vadócz Krisztián (Osasuna), Varga József (Debreceni VSC)

Támadók: Priskin Tamás (Ipswich), Rudolf Gergely (Bari), Tököli Attila (Kecskemét)

Biztonsági tartalékok: Debreceni András (Honvéd), Koltai Tamás (Győr), Komlósi Ádám (Debrecen), Vaskó Tamás (Videoton)

 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!