A labdarúgó NB I. tavaszi idényében a piros-kék együttes vezeti a tabellát. Az angyalföldiek edzője
az 58 éves Komjáti András, aki idestova 41 éve került a Fáy utcába, még az ősszel vette át a csapatot, amelyet akkor a kiesés fenyegetett. Őt kérdeztük: minek köszönhető ez a tavaszi Vasas-feltámadás?

 
Tavasz: 8 mérkőzés, 4 győzelem, 4 döntetlen, 16 pont, 5:1-es gólkülönbség

– A csapat egysége, az egymásért va­­ló küzdeni tudás a ma­­gyarázat, és jól sikerültek a téli igazolások is, mert azóta sokkal egységesebbek vagyunk.

– Sokan felkapták a fejüket, amikor kiderült, hogy az egykori ferencvárosi etalon, Lisztes Krisz­­tián önöknél folytatja.

– Amióta Lisztes visszatért Német­országból, többször felmerült, hogy hozzánk jön. Végül sikerült megegyezni vele, és úgy gondolom, komoly szerepem volt a leigazolásában.

– Hamar sikerült beilleszkednie a csapatba?

– Krisztián mind emberileg, mind játéktudásban kiemelkedő, akire a többiek felnéznek, márpedig aki tud futballozni, azt hamar befogadják.

– A korábban igencsak gólveszélyes Ferenczi István csak nehezen talált rá a góllövő cipőjére tavasszal?

– Sajnos nem voltak olyan társak, akik őt gólhelyzetbe tudták volna hozni, és úgy látszik, ez egy kicsit elbizonytalanította, de a jelek szerint lassan ismét megleli azt a bizonyos elvesztett cipőt.

– Az eddigi jó tavaszi szereplés ismeretében módosítottak-e a klubnál a célkitűzésen?

– Amikor átvettem a társaságot, akkor a bennmaradás volt az elsődleges. Most is az, de ki nem mondva azt várják tőlünk, hogy a középmezőny felső régiójában végezzünk.

– Meddig szól a szerződése?

– Nem határoztuk meg, ameddig a bizalom tart.

– Komoly meccs vár szombaton a csapatra, hiszen a tavalyi bajnokkal, az új edzővel a Fáy utcába érkező Debrecennel találkoznak, amelyen a Vasassal ellentétben látszik a tavaszi fáradtság. Mit vár?

– Remélem, nem ellenünk fognak pluszenergiához jutni, de egy edző mit várhat: csak azt, hogy folytatódjon az eddigi sorozatunk. Egy biztos, nehéz meccs elé nézünk.

 

Komjáti-tippek a húsvéti fordulóra

Pénteken:

ETO–Haladás: tipikus döntetlen – 2-2

UTE–ZTE: a lilák sikerét várom –1 (lapzártakor félidőben: 1-0)

Ma:

Videoton–Pápa 15: biztos fehérvári győzelem – 1

Siófok–Szolnok 17: a Balaton-partiak kapaszkodnak –1

Honvéd–Paks 18: döntetlen szagú meccs – X

Kecskemét–Kaposvár 17: ez a totóban x, 2

Vasas–Debrecen 17.15: nehéz mérkőzés

Vasárnap:

MTK–FTC 17.30: az örök rangadó szerintem: X

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!