Válogatás Heti abszurd rovatunkban. - A hét menedéke - A hét nagyratörő terve - A hét elhelyezése - A hét karrierje

 
 


A hét menedéke
Miközben az erőszakos politika, az üldöztetés, a háború elől (olykor több ezer kilométeren és megannyi veszélyen át) menekülő gyerekek, nők, férfiak számára Magyarország nem jelent biztonságos menedéket, csak újabb leküzdendő akadályt, van, aki kifejezetten hazánkban számít oltalomra. Az ismert német neonáci, Horst Mahler kért politikai menedékjogot Orbán Viktortól.
Ahogyan ő fogalmazott: „a magyar nép vezérétől” (náci terminológiával: Führerétől). Az idős holokauszttagadónak Németországban áprilisban kellett volna börtönbe vonulnia antiszemita propaganda terjesztése miatt, de hozzánk szökött. Úgy gondolta: Magyarországon biztonságban lesz majd. Szerencsére csalódnia kellett a magyar nép vendégszeretetében, hétfőn soproni rendőrök csaptak le rá – a kiadatási egyezmény nem ismeri az ideológiát.


A hét nagyratörő terve
Hatcsillagos szállodát építene a 4112 lakosú Etyeken a kormány. A Pannónia Szíve elnevezésű turisztikai fejlesztési programra – ami a miniszterelnök szívéhez oly közel álló Felcsút környékét virágoztatná fel – összesen 2,3 milliárdot szánnak. Ebből az összegből épülne fel három háromcsillagos és három négycsillagos szálloda mellé a luxushotel – amiben minden vendégre jutnia kell legalább egy alkalmazottnak. A várhatóan tömött sorokban özönlő tehetős vendégek pezsgőmúzeummal egybekötött élményfürdőben, vagy Rubik-kocka tematikájú Hungarikum-fürdőben pancsolhatják el az idejüket, de sajnos a jelen állás szerint a kisvasút nem pöfög el az üvegablakok előtt. Pedig lehet, hogy akkor akár hét csillagot is érdemelne a hotel, az elismert minősítőknél ugyanis nem is létezik hatcsillagos szálloda, tulajdonképpen annyit biggyesztenek rá, amennyit nem szégyellnek. Legjobb lenne rögtön nyolc csillag, amivel első lehetne a világon az etyeki luxusszálló.


A hét elhelyezése
336 millió forintból jön haza és talál otthonra Karcagon a Sámándob, a 2015-ös milánói expó sokat támadott pavilonja. A város további 328 forintot kap arra, hogy kitalálja, mihez kezd a förmedvénnyel, amely küllemében és funkcióját tekintve is egy lyukas perselyre emlékeztető mágikus henger. Azaz összesen újabb 664 millió forint tűnik el benne, hogy végre eltűnjön.


A hét karrierje
Hamarosan az intézmény pénztárnoka lehet az a fideszes önkormányzati képviselő és napközis tanár, aki lenyúlta az V. kerületi iskola alapítványának pénzét. Már ha nem csak a lopásban követi elvtársa pályafutását: a korábban sikkasztásért felfüggesztett börtönbüntetést kapott fideszes Fodor Ibolyát javasolta ugyanis Páva Zsolt, Pécs polgármestere a Pécsi Értéktár Bizottságba.
De nincs ezzel semmi baj, nyilván pénzügyi területen is van létjogosultsága annak a kiérlelt életbölcseletnek, hogy kurvából lesz a legjobb feleség.
 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!