Naná, hogy a szokásos miniszterelnök, naná, hogy a szokásos Várkert Bazárban, naná, hogy a szokásos Magyar Polgári Együttműködés Egyesület szervezésében: naná, hogy vasárnap szokásosan évet értékel Orbán Viktor. Sajnos azonban szokásosan megint nem figyelt a Vasárnapi Hírek pénteki lapzártájára, ezért megkértük, hogy előlegezze meg nekünk a Minden Magyarokhoz Intézett Szózat néhány fontosabb gondolatát. És tekintettel hetilap voltunkra, igyekezzen csak az e heti gondolatait felvázolni olvasóinknak.

 
VH, 2018. február 17.

Íme a beszéd.

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Ahogy már tavaly is megjegyeztem: „a történelem mi magunk vagyunk. Nem szeretjük és nem is tűrjük, ha mások akarják helyettünk megmondani és eldönteni, hogy mit, hogyan és miért tegyünk vagy ne tegyünk, gondoljunk vagy ne gondoljunk”. És tessék: még mindig akadnak, akik a történelem általunk működtetett kerekének útjába állnak!

Például nem értem, mi a baj azzal, hogy Mészáros Lőrinc barátom ezen a héten alig 4,5 milliárd forintért 18 Spar üzletet vásárolt? Jó, vett egy neoreneszánsz stílusú palotát is az Andrássy úton 2,2 milliárdért, ami pont szembe van a Terror Házával, de mit csináljon, ha egyszer szeret oda járni?

Továbbá azt sem értem, miért baj az, hogy Győző öcsém cége egy uniós pályázaton 129 millió forintos támogatást nyert, amivel együtt már 480 milliót kapott az uniótól. Kaphatott volna sokkal többet is, ha nem élne még ma is az a mi családunkban szinte törvénynek számító mondásom, miszerint: „Ne mi kapjuk a legtöbbet!” Hát nem is kaptuk a legtöbbet, talán csak megszámlálhatatlanul sokat, de persze ez sem igaz, hiszen megszámoltuk: pontosan 480 millió az egész.

És persze azt is csak zavarkeltők, a politikai korrektség kényszerzubbonyába bújtatott Sorosok mondhatják, hogy János barátom vadászkastélyt vett volna. Hiszen már a bibliai névadója, Szegény Lázár is szegény volt! Nem, Jánosnak nincs vadászkastélya, neki és családjának ama épület körül csak földjei vannak. Hogy akkor hogyan megy be a kastélyába az igazi tulajdonos? Ma már tudjuk, a liberális szellemi irányzat szembefordult a demokrácia eszményével, vagyis mi, illiberális demokraták ilyen esetben elkérjük a kedves Tóni helikopterét, és azzal megyünk a kastélyba.

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! A nemzetek fellázadtak a globalisták ellen. Én pedig szemben állok mindazokkal, akik mégis az ő szekerüket tolják. Vagyis például azokkal, akik nem értik, hogy a már említett barátom, Mészáros Lőrinc, miért nem adja ki az adatokat arról, hogy Felcsúton mire költötték a tao-pénzeket? Pedig világosan megmondta: odaadná ő, szívesen, csak hát a dokumentumokat föl kellett küldeni a minisztériumba, mivel tévedések derültek ki, amiket sürgősen orvosolni kell, ám sajnos, oda mostanában nem lehet bemenni, a kaput kiemelték, átalakítják, nincs kapu, majd egy-két hét múlva…

Persze a nyitott táradalom gurui még a rókákat is beengednék a tyúkólba, hogy szabadon versenyezhessenek. De nem nálunk, tisztelt hölgyeim és uraim! Mi alaposan megvizsgáljuk, ki nyerhesse meg a pályázatokat, s biztosíthatom önöket, hogy közöttük egyetlen más vallású, más erkölcsön és más szokásokon nevelkedett migráns sem lesz. Ezért nem értem, mi a baj azzal a tiszta magyar, keresztyén, jó erkölcsű és a házam szokásai szerint nevelkedett fiatalemberrel, akit történetesen Tiborcznak hívnak, és aki világosságot teremtett falvakban, városokban. Megmondta az ügyészség is, ők nem ismernek semmiféle Olaf nevezetűt – aki vélhetően a migránsokhoz hasonlóan egész Európában korlátlanul mozoghat –, és hiába irkál, majd ők a következő évtizedekben alaposan rácáfolnak homályos vádjaira.

Csak csodálkozom a liberális politika prófétáin, akik nem akarják érteni, miért is fontos, hogy az egészségügyet ért igaztalan támadásokra hetente két jó hírt vár a kórházaktól a központ. Pedig ez nem is a mi találmányunk. Apám mesélte, hogy az ötvenes években egy másik központ azt rendelte el Felcsúton, hogy a tehénistállók ablakait fessék zöldre, így majd a tehenek azt hiszik, hogy a széna nem ehetetlen, száraz, poros vacak, hanem friss takarmány. És tisztelt hölgyeim és uraim, a tehenek nemcsak, hogy elhitték, de jóízűen elropogtatták az eleséget.

Vagyis hajrá, Magyarország! Hajrá, tehenek!  


LEJEGYEZTE: SZÜCS GÁBOR

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!