szűrés adott napra:
 
szűrés időintervallumra:
  -től
 
  -ig
 

1968-at írunk. Csehszlovákiában kísérletet tesznek az „emberarcú szocializmus” kialakítására. Az Egyesült Államokban meggyilkolják Martin Luther King polgárjogi aktivistát. A…

Sz. G. | 2018. február 23.

Erkölcstelen rudacskák
 

- A mesterségesen előállított húsból készült amerikai golyó lenyomja a hollandok „természetes marhás” portékáját
- Egy 3D-s nyomtató meg egy petricsésze válthatja ki az…

Csejtei Orsolya | 2017. november 17.

Hús, hús, tiszta hús
 

Minden harmadik magyar nem jut megfelelő, tápláló ételhez. A mennyiségi mellett a minőségi éhezés is egyre nagyobb problémát jelent, miközben évente csaknem kétmillió tonna…

Munkatársunktól | 2016. október 16.

Ha a krumpli is luxus
 

A hatékonyságunk nem csupán attól függ, mit hogyan csinálunk, hanem hogy mikor. Minden napi tevékenységnek megvan a legideálisabb ideje, amit a brit Independent napilap által…

Munkatársunktól | 2016. június 16.

Sportolás, első kávé, munka, pihenő - Mindent a maga idejében
 

A vízitorma a létező legegészségesebb zöldség amerikai kutatók szerint, megelőzve a kínai kelt és a mángoldot.

Munkatársunktól | 2016. április 29.

Igazi szuperélelmiszer, a kínai kelt és a mángoldot is lepipálja
 

Ha legalább heti háromszor eszünk csípőset, 14 százalékkal csökkenthetjük a rák, a szívroham és a cukorbetegség kialakulásának kockázatát egy félmillió alanyon végzett kínai…

Munkatársunktól | 2016. március 18.

Csípőset, legalább heti háromszor!
 

Már heti egyszeri csokoládéfogyasztástól javul a memória és fejlődik az absztrakt gondolkodás.

Munkatársunktól | 2016. március 18.

Aki rendszeresen csokit eszik...
 

Porított tücsökből készülnek a legújabb proteinszeletek.

Munkatársunktól | 2016. március 18.

A szárított hatlábút meg nem enné - de mit szól a fehérjedús proteinszelethez?
 

Sajtó foga, disznó nyelve.
- Kádár hentesei majdnem kihaltak, a túlélők húsbőséggel és „menüztetéssel” próbálkoznak.
- Ha sószag van a boltban, rögvest forduljon ki a…

Nagy B. György | 2016. március 17.

Kádár hentesei majdnem kihaltak - hentespróba a Vasárnapi Hírekben
 

Súlyos probléma - Megdöbbentő adatokat ismertetett a napokban Pados Gyula, a Magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás Társaság főtitkára: Európában a magyarok a legelhízottabbak, míg a…

F. Tóth Benedek | 2016. január 24.

Ilyen nagy a baj? Ne vegye készpénznek a jelentést - az is lehet, hogy sokkal nagyobb
 

Rákkeltőnek minősítette az Egészségügyi Világszervezet a feldolgozott hústermékeket, és vörös húsok esetében is ezt mérlegeli.
- A hústermelők tudománytalannak tartják a…

(SZK) | 2015. november 2.

Mindennapi húsaink
 

Mint emberek a sót... - Lázadoznak a szülők az ország több pontján is, elégedetlenséget szült a menzareform első másfél hónapja. Sok helyen üres gyomorral mennek haza a gyerekek az…

F. Szabó Kata | 2015. október 21.

Egyre több a moslék - Felemásra sikerült menzareform
 

Egy biztos kézzel főző nagymama már réges-régen megmondta volna, amit a kutatók most igazoltak: a hatodik íz a zsír íze. De miért is jó ez nekünk?

Diószegi-Horváth Nóra | 2015. szeptember 30.

Egy biztos kézzel főző nagymama már réges-régen megmondta volna, amit a kutatók most igazoltak: a hatodik íz a zsír íze. De miért is jó ez nekünk?

Diószegi-Horváth Nóra | 2015. szeptember 30.

 

Velő, virsli, pörkölt, rántotta, nutella, lekvár, kolbász. Ezek mind kerülhetnek töltelékként a lángosba. A felsorolásnak csak a fantázia és leginkább az ízlés szab határt. Az egyre…

K. V. | 2015. augusztus 13.

Kedvenc zsírkorong
 

Nyakunkon a befőzési szezon – a kertek és piacok ontják magukból a finomabbnál finomabb zöldségeket, gyümölcsöket, amelyek mind az üvegbe kívánkoznak. Csakhogy a tartósítás bőven…

Diószegi-Horváth Nóra | 2015. július 30.

Nyakunkon a befőzési szezon – a kertek és piacok ontják magukból a finomabbnál finomabb zöldségeket, gyümölcsöket, amelyek mind az üvegbe kívánkoznak. Csakhogy a tartósítás bőven…

Diószegi-Horváth Nóra | 2015. július 30.

 

Az ételallergia, -intolerancia vagy éppen -érzékenység akár egy egész család életét is megváltoztathatja. Egyre többekről derül ki már gyermekkorban, hogy lisztérzékenységben…

F. Szabó Kata | 2015. május 22.

Élet sikér nélkül
 

Ismét készült egy lista, amelynek eredményével nem lehetünk elégedettek. A The Lancet Global Health című folyóirat tanulmánya a világ 197 országában vizsgálta az ételeket aszerint,…

Munkatársunktól | 2015. február 28.

Ismét készült egy lista, amelynek eredményével nem lehetünk elégedettek. A The Lancet Global Health című folyóirat tanulmánya a világ 197 országában vizsgálta az ételeket aszerint,…

Munkatársunktól | 2015. február 28.

 

Boldog csirke combját rántsa, boldog tyúkból főzzön levest!
- Az elmúlt évtizedekben alapélelmiszerré lépett elő a csirke.
- A megnövekedett kereslet a baromfi ipari…

F. Szabó Kata | 2014. október 11.

Kétszer annyiba kerül, de zongorázni lehet a különbséget
  •  01
  •  02
  • 1 / 2 oldal (összesen 31 cikk)
  •