Goda Krisztina "Veszettek" című filmjéről írt "Hatalomtól részegülve" címmel Mozgókép rovatunkban Bálint Orsolya, a rendezővel pedig F. Tóth Benedek készített interjút, amely a friss VH-ban "Felér egy gyomron rúgással" címmel jelent meg.

 
 

A "Veszettek" kőkemény film egy kőkemény világról, a mai Magyarországról. - A filmben egyszer sem hangzik el az a szó, hogy cigány, roma vagy náci (utóbbiról a rendező elmondja, a telepiek győzték meg az alkotókat, hogy ők a "náci" szót nem használják: számukra a szélsőséges cigánygyűlölő "szkinhed", "bőrfejű"... Goda Krisztina filmrendező úgy mutatja be alkotását, hogy az általános kirekesztésről forgatott filmet

A rendező az interjúban kijelenti: "– A film tudatos vállalása annak, ami ma Magyarországon történik, de – minden belebeszélés ellenére – a filmben szereplő ifjúsági egyesület nem a Magyar Gárda, ahogyan a vezetője, Ács János rendőrkapitány sem létező személy. "

Bálint Orsolya a rendpárti rendőrparancsnok figurájával kapcsolatban azt írja filmkritikájában: "a rendőrfőnököt alakító Fenyő Iván is a legmagasabb téttel játszik eddigi legizgalmasabb szerepében."

"Persze attól, hogy valami fiktív – szereplő, város vagy szervezet –, az még mutathat hasonlóságot napi aktualitásokkal és történésekkel" - jegyzi meg a VH-ban olvasható beszélgetésben Goda Krisztina.

A "Hatalomtól részegülve" című filmkritika és a   "Felér egy gyomron rúgással" című interjú a szombaton és vasárnap is kapható VH-ban található.
A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és a nyitva tartó árusoknál vasárnap is megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!

 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!