A francia sanzon nagyasszonyával munkatársunk, Kövesdi Péter készített interjút Prágában. A beszélgetés szövege "Keleti szerelem" címmel olvasható Bár a világhírű művész még nem járt nálunk, sok jót hallott a magyar fővárosról, és amint elmondta, tervezi, hogy Budapestre is ellátogat.

 
VH, 2017. március 4.Mireille Mathieu-vel "egy gyönyörű, francia luxusszállóban beszélgetünk – Prágában" írja bevezetőjében munkatársunk. - "Nincs ebben semmi különös: Mireille Mathieu, aki hamarosan Budapesten lép föl, éppen Prágában veszi fel legújabb lemezét, a Cseh Filharmonikusokkal. A Palais Prague pedig a franciák kedvelt szállodája a cseh fővárosban. Amikor belép a szobába, először az tűnik fel, mennyire kicsi. Láttam persze tévében, fotókon, de a hangja miatt valahogy mindig magasabbnak képzeltem. Barátságosan kezet fog a fotóssal, a többi újságíróval, végül velem, aztán leül az odakészített karosszékbe, és int, hogy kezdhetjük."

A művésznő a beszélgetés vége felé arról is beszél, hogy ő élesen elzárkózik bármiféle politizálástól. Kérdésünkre, hogy nem érzi-e politikai kiállásnak rendszeres koncertjeit a putyini Oroszországban, így válaszol:

"– Ami Oroszország és köztem van, az nagy szerelem. De nem Putyin elnökkel kezdődött."

Oroszország iránti rajongását 1967-es leningrádi koncertjéig vezeti vissza:

"...Szentpéterváron adtunk műsort, táncosokkal, zenekarral. Óriási siker volt. Azóta tart ez a szerelem. Ez nem a politikáról szól, ahhoz, hogy engem szeressenek Moszkvában, nekem nem kell mindenkit szeretnem."

"– Járt már Prágában, Pozsonyban, Bécsben, Moszkvában, Varsóban, de még sosem jutott el Budapestre. Miért került minket eddig?" - kérdezi Kövesdi Péter, amire Mireille Mathieu így válaszol:

"– Fogalmam sincs, tényleg. (nevet) Valahogy így alakult. De sokat hallottam az országról, Budapestről. Imádom Lisztet, a Szerelmi álmok az egyik  nagy kedvencem. Láttam egy csomó filmet, tudom, hogy fantasztikus fürdőik vannak, és ha ott leszek, biztosan megkóstolom a gulyást."

A teljes interjú "Keleti szerelem" címmel a március 4-én megjelent Vasárnapi Hírekben olvasható.

A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és most a nyitva tartó árusoknál a hétvégén és a jövő héten is, péntekig megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!

 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!