A Kreml paranoiás, az orosz politikai elit azért agresszív, hogy leplezze az ország hanyatlását, de Putyin titkosszolgálatainak európai dezinformációs kampányai nem túl sikeresek.

  <h1>Nélküle nincs élet. A Russia Today szerkesztőségének munkáját ellenőrzi Putyin elnök - Forrás: Profimedia/Sputnik Profimedia</h1>-
  <h1>Mark Galeotti -Fotó: Frantisek Vlcek,  Profimedia/MAFRA Profimedia</h1>-

Nélküle nincs élet. A Russia Today szerkesztőségének munkáját ellenőrzi Putyin elnök - Forrás: Profimedia/Sputnik Profimedia

- – Kép 1/2

A friss VH-ban interjú olvasható Mark Galeotti biztonságpolitikai ügyekre szakosodott Oroszország-szakértővel, aki nemrég megjelent tanulmányában a sokfejű mitológiai lényhez, a hidrához hasonlítja a megosztott orosz titkosszolgálatokat.

"Moszkva azért viselkedik agresszívan, mert fél. Tudja, a hatalma leáldozóban van. Tudja, Európa erősebb és gazdagabb nála. Ezeket a félelmeket tápláljuk minden alkalommal, mikor szélsőségesen beszélünk Oroszországról" - fejtegeti munkatársunknak a szakértő.

Szűcs Ágnes interjúja a friss VH-ban jelent meg, „Félelem és rettegés a Kremlben” címmel.


A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és a nyitva tartó árusoknál vasárnap is megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!