Elcsalták Lőrincz Viktor bronzérmét? Bárdosi Sándor ezüstérmes olimpikon szerint nagy bajban van a birkózás

  <h1>Bárdosi Sándor - Forrás: Reuters</h1>-
  <h1>Lőrincz Viktor</h1>-

Bárdosi Sándor - Forrás: Reuters

- – Kép 1/2

„Ami a bírókat illeti: tudomásul kellene venniük, hogy a szőnyegen ők a kiszolgáló személyzet. A meccs nem róluk szól.”

Elcsalták Lőrincz Viktor olimpiai bronzérmét – ezt sugallta egy a borsonline-on szeptember 1-jén megjelent cikk. Megírták azt is, hogy a nemzetközi szerepléstől a riói olimpián közreműködő birkózóbírók 80 százalékát eltiltották. A lap Péteri László magyar bíróval készült beszélgetésre hivatkozott. A cikk után kitört a botrány, amelyben megszólalt a Magyar Birkózó Szövetség is. Közleményükben az MBSZ kiáll Lőrinc Viktor mellett, és megígéri, hogy a Magyar Olimpiai Bizottsággal szoros együttműködésben javaslatot tesz „a hasonlóan kérdéses esetek jövőbeni elkerülésének módjára”. A kérdéses cikk alapinformációjáról pedig ezt közli a szövetség: „a két érintett, az újságíró és a megkérdezett nemzetközi bíró is megerősítette, hogy köztük egy magánbeszélgetés zajlott, amelynek során felállítottak egy hipotézist, de fel sem merült, hogy ez nyilatkozatként megjelenik”.
Az ügyben megkérdeztük Bárdosi Sándort, a sydney-i olimpia ezüstérmes birkózóját, segítsen megérteni az ügy hátterét.Munkatársunk, F. Tóth Benedek interjújaBirkózás a szorítóban” címmel a friss Vasárnapi Hírekben olvasható. 
A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és most a nyitva tartó árusoknál a hétvégén és a jövő héten is, péntekig megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!
 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!