David Guetta, Tiesto, a Portishead, DJ Krush, a Stereo MC’s, a Parov Stelar Band az idei Balaton Sound legismertebb fellépői. Július 7. és 10. között az ötödik Balaton Soundon a buli és a zene lesznek a főszereplők.

 
A zamárdi hangulatra tavaly sem lehetett panasz

A Zamárdiba érkező fellépők többsége, még a kisebb színpadok résztvevői is, nagy kamionnal és nightlinerrel jönnek. Az amerikai rapper, Snoop Dogg 33 fős stábot hoz magával. David Guetta szinte minden eddigi Soundon részt vett, idei fellépésére is hasonló show-val készül, mint a legutóbbira, azaz a zene mellett a színpadi látvány is hangsúlyos lesz: robotinvázió várható. Tiesto a nyitó napon, csütörtökön lép fel, várhatóan telt ház előtt. A fedett, tízezer férőhelyes Arénában minden este két-három sztár DJ szórakoztatja majd a közönséget.

2007-ben rendezték az első Balaton Soundot, a szervezők eredeti célja az volt, hogy ne a szokásos fesztiválkellékeket használják, annál kényelemesebb és egy kategóriával magasabb infrastruktúrát képzeltek el. Koszos sörsátor helyett bárokat alakítottak ki, kényelmetlen padok helyett fotelekkel, mobil wc-k helyett a konténeres típusúval várták a látogatókat. – A nem fesztiválozó rétegnek akartuk megmutatni, hogy így is lehet – mesélt motivációjukról a VH-nak Fülöp Zoltán, a Balaton Sound fesztiváligazgatója.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!