"Nem ez volt az első Kispál és a Borz-koncertünk – nem is az utolsó" - a fesztivál nulladik napja Orfűn.

 
Németh Juci új formációja, a Hey Honey - MTI-fotó: Sóki Tamás

A világ legegyszerűbb dolga Kispál Andrást imitálni: nem kell hozzá más csak egy cigi, meg a léggitár – ami ugye mindig kéznél van. Idén, a Fishing on Orfűn azonban többet kellett tennünk ahhoz, hogy tartsuk az iramot: a görnyedt ütemre hajlongás kiegészült pantomimozással, cigánykerekezéssel is. A négy éve feloszlott banda, a Kispál és a Borz most újra összeállt, hogy az első korszakából válogatott számokkal adjon bő kétórás koncertet. Nem máshol, mint Lovasi András „házi fesztiválján”, a Fishing on Orfűn.

A Mecsek lankáin elterülő fesztiválhelyszín az utóbbi években underground partiból az egyik legtrendibb nyári eseménnyé nőtte ki magát. A festői környezetű rendezvény azonban mintha nem tudná tartani a tempót az egyre növekvő embertömeggel, mintha az infrastruktúra leragadt volna a családias hangulatú táborozásnál. Ami másfelől talán nem is olyan hatalmas baj…

Ha visszaveszünk és lelassulunk az orfűi tempóhoz, bosszankodás helyett élvezhetjük a feltörekvő és már befutott hazai zenekarok kavalkádját: az Üllői Úti Fuckkal és a Pál utcai fiúkkal melegíthettünk, de szerdán este bemutatkozott Németh Juci új formációja is, a Hey Honey.

Az igazi csemege persze a végére maradt. Lovasiék ritkán vádolhatóak azzal, hogy túl komolyan vennék magukat, ez alkalommal is színtiszta örömzenéléssel örvendeztették meg a közönséget. A csak az első négy lemez dalait leporoló koncert alatt volt idő egy kis stand upra, Ardiles-cselre és egyéb tornamutatványokra.

Hangulatát tekintve mindenképpen dobogós helyezést érdemel az eddigi Kispál- koncerteket tekintve. Ezért aztán már most borítékolható: jövőre is telt házas lesz a második etap – mi is ott leszünk.

Címkék: fesztiválok, zene

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!