Csak az angol labdarúgó-bajnokságban várnak komoly harcot az aranyéremért a fogadóirodák. Európa másik négy topligájában mintha előre lefutottnak tartanák a versenyt, amely éppen csak elkezdődött. Szezon eleji esélylatolgató körképünk.

 
A Leicester City két idénnyel ezelőtti bajnoki címe alaposan felborította a papírformát. Idén is láthatunk hasonló szenzációt? - Fotó: Adrinn Dennis, AFP


Bundesliga.
Egyértelmű favorit a Bayern München. Az előző négy szezon győztesére fogadni nem nagy kockázat, következésképpen nem is fizet sokat: 100 euróra csupán 115-öt. Már a Dortmund bajnoki címe is 7-szeres pénzt hozna, a többiekével pedig egy vagyont lehetne keresni. Dárdai Pál Herthájának aranyérme például 300-szoros hasznot hajtana.


Serie A.
A zsinórban ötszörös bajnok, címvédő Juventus az abszolút esélyes Olaszországban, 100 euróra 172-t fizetne a zebrák újabb scudettója. Futottak még: Napoli, Milan.


Primera Division.
Az azért váratlan, hogy a bukmékerek mennyivel nagyobb esélyt adnak a címvédő Real Madridnak, mint az utóbbi évtizedet uraló Barcelonának. A fővárosiak címvédése 72, a katalánok bajnoki győzelme 120 euró hasznot hozna 100 eurós fogadással. Persze ha a spanyol Szuperkupa-döntő párharcát vesszük alapul (kettős győzelem, összesítésben 5-1 a Realnak), akkor már érthetőbbek az oddsok. Már az Atlético sikere is kész aranybánya, 33-szoros nyeremény lenne annak, aki most megfogadja.


Premier League.
Jóval kiegyenlítettebbnek ígérkezik az angol bajnokság. A legnagyobb esélyt nem a címvédő Chelsea-nek adják, hanem a rekordösszegért erősítő Manchester Citynek: de Guardioláék oddsa is 2 és félszeres. Persze ha meggondoljuk, kerek egy évtizede nem volt duplázás ebben a ligában, a legutóbbi még Sir Alex Ferguson nevéhez fűződik… A remekül, két 4-0-s győzelemmel rajtoló Manchester United háromszoros pénzt fizetne, a Chelsea meglepően sokat: 7,5-szerest. A Tottenham, az Arsenal és a Liverpool bajnoki címében nem igazán hisznek a bukmékerek. A Leicester sikerére 300-szoros pénzért lehet fogadni, ami nem kevés, de azért már nem is olyan sok, mint két éve, amikor a kiscsapat elképesztően váratlan bajnoki címével számos fogadó az alaptétje 5000-szeresét kaszálta.


League 1.
Nem a címvédő Monaco a favorit a franciáknál, hanem a tavalyi ezüstérmes PSG, amely a csillagászati összeget fizetett Neymarért a nyáron. Hogy a brazil világsztár megvásárlása végre meghozza-e a régóta remélt áttörést a Bajnokok Ligájában a fővárosiaknak, az kérdés – de hogy odahaza elég lesz a bajnoki címhez, azt szinte biztosra veszik: 100 euróval csupán 112-t nyer a szezon végén, aki most rájuk fogad.
 

25 millió
fontot, átszámítva 8,3 milliárd forintot buktak a fogadóirodák a Leicester City bajnoki címén 2016-ban, ez rekord veszteség a brit sportfogadás történetében.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!