Rudolf Gergelyt választotta a Magyar Labdarúgó Szövetség 2011. legjobb magyar labdarúgójának. A most 26 éves Rudolf 14 esztendős korában vett vándorbotot a kezébe. Nem céltalanul kerekedett fel, miután Nyíregy­házán felfigyeltek tehetségére, Bölöni László köz­remű­kö­dé­sével Franciaor­szágba irányították, méghozzá Nantes-ba, ahol az egyik legismertebb labdarúgó-iskolának lett a tanulója.

 
Rudi a legjobb

A focisuli mellett persze „rendes” iskolába is kellett járnia. Ő mind a kettőt teljesítette. Nem volt még húszéves, amikor a francia első osztályban bemutatkozhatott. Ám ez nem volt annyira sikeres a számára, mint gondolta. Egy edzőváltás után nem kapott sok lehetőséget, ezért elfogadta a Debrecen ajánlatát, hogy ott folytassa pályafutását. Nem döntött rosszul, mert a hajdúsági csapattal bajnoki címeket és kupagyőzelmeket szerzett. És itt már gyártotta a gólokat. Mert a Rudi becenévre hallgató csatár igencsak érzi a kaput, aminek az ellenfél kapusai nem örülnek.

A Lokiban mutatott teljesítménye szemet szúrt többeknek, így nem egy külföldi csapat is megkereste. Ő az olasz Genoa együttesét választotta, ahol nem szerepelt rosszul, ennek ellenére kölcsönadták a Bari csapatának. Olaszországban is bemutatta, hogy milyen egy igazi csatár, gólt lőtt többek között a Juventusnak, a Rómának, sőt a Milánnak is. Mégsem tudott Olaszországban gyökeret verni, ezért örömmel vette, hogy a sokszoros görög bajnok Panathinaikosz megkereste. Szívesen mondott igent, a Genova pedig egy évre kölcsönadta. Arra a kérdésünkre, hogy jól döntött-e, azt mondta, mindig is tetszett neki a görög labdarúgás, és külön is odafigyelt a Panat­hi­naikoszra, amely a legnépszerűbb klub Görögországban. „Jól érzem magam, meglepően gyorsan sikerült beilleszkednem, igencsak nemzetközi a csapatunk, hiszen Afrikától kezdve Dél-Amerikán át egészen Euró­páig nagyon sok országból van játszótársam” – így Rudolf. Aki a válogatottban is bizonyított már, ám az utolsó mérkőzéseken nem lehetett ott, és a Panathinaikosz összeállítását böngészve sem lehetett a nevével találkozni. „Egy makacs sérülés hátráltatott, hála égnek azonban úgy néz ki, hogy sikerült megúsznom a műtétet. Úgy gondolom, sérülésemet a nagy akarásnak, túlzott edzésmániámnak köszönhettem, mert mindenképpen meg akartam és meg akarok felelni az elvárásoknak.” Azóta már Rudolf Gergely bekapcsolódott az edzésekbe és játszott is a Panathinaikosz bajnoki mérkőzésein is. Az életkörülményeit firtató kérdésre a magyar játékos azt válaszolta, nagyon patinás klubról lévén szó, mindenre odafigyelnek. Megkérdeztük, miért fogadta el a Panathinaikosz ajánlatát, amikor máshová is hívták: „Annak idején a Debrecennel már belekóstoltam a Bajnokok Ligája küzdelmeibe, és aki egyszer azon részt vett, annak hiányzik az a miliő és az a futballszínvonal.

A Panathinaikosszal, úgy gondolom, lesz lehetőségem a BL-szereplésre, amit idén nem sikerült kikarcolnia csapatomnak, de bízom benne, hogy a következő szezonban, az én közreműködésemmel már igen.”

Végül arról faggattuk a válogatott csatárt, van-e felejthetetlen mérkőzése. „Több olyan meccsen is játszottam, amely számomra emlékezetes marad. És nagyon büszke vagyok arra, hogy tagja lehetek a most formálódó új magyar válogatottnak, nem is beszélve arról, hogy azt a svéd meccset, amelyen az utolsó pillanatokban sikerült gólt szereznem, és így nyertünk. Soha nem fogom elfelejteni.”

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!