Éppen egy éve írtunk először Lakatos Laciról (pardon, Lászlóról), a megyaszói tehetségről, aki a cigánysorról került egyenesen a Diósgyőr csapatához.

 
Lakatos László a DVTK - Bozsik Akadémia U19-es mérkőzésen

A 17 éves fiúnál a cikk (Futballzseni Megyaszóról, VH, 2016. április 2.) megjelenése után rákot diagnosztizáltak. Sokan úgy gondolták, itt a vége, Laci örülhet, ha túléli, és biztosan nem lép már pályára. Persze akik ismerték, tudták, hogyha valaki, hát ő biztosan nem adja fel. Amikor három hónappal ezelőtt tünetmentesnek nyilvánították, és Laci újra elkezdte az erőnléti edzéseket, megint meglátogattuk Miskolcon (lásd "Rák után a pályán" című cikkünket a szerk.).

Láthatóan erős volt és bizakodó. Orvosai azt mondták, talán fél év múlva pályára léphet. Laci csak legyintett: három hónap – mondta –, és pályán leszek. Betartotta, amit ígért.

A héten a Bozsik Akadémia Nyíregyháza ellen játszott a Diósgyőr, és a meccs legszebb pillanata az volt, amikor Lacit a második félidőben becserélték. „Egy év után nem ment rosszul! Kicseleztem a kapust, de a gólvonalon belém csúsztak – mondta a meccs után. – Nyilván még erőben nem vagyok teljes.”

Ez a srác tényleg tud valamit a focin kívül is. Küzdeni.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!