VASÁRNAPI HÍREK – A KÜLÖNVÉLEMÉNY - Kertész Anna vezércikke.

 
VH, 2017. szeptember 30.


Bár igaz, mégis patetikus és kirekesztő, ezáltal káros lett volna pár napja az őcsényi panziótulajdonosról – aki vendégül látott volna egy-két menekültcsaládot – azt írni, hogy a józanság és a humánum megtestesítője egy jelenleg csöppet sem józan és humanista Magyarországon. Mert így magunkat mások fölé helyeztük volna, árkaink tovább mélyülnek, pedig már most sem nagyon látunk ki belőlük.

Megfutamodása és annak indoklása után viszont muszáj lejegyeznünk róla mindezt, és Őcsény esetét a migránsokkal. Mert a valódi és gyilkos Soros-tervet csak akkor lehet megakadályozni, ha azzal a szelídséggel próbájuk megérteni egymást, ahogy Fenyvesi Zoltán teszi.

A „fogadós” (a szó így nyer értelmet) a 444.hu-n megjelent videóban arról beszél: korábban is üdültetett ingyenesen rászorulókat a panziójában, így jött az ötlet, hogy egy-egy menekültcsaládnak is pihenést biztosít. Látszólag nincs benne indulat, csak szomorúság. Még csak nem is azért, mert halálosan megfenyegették, az autóját pedig megrongálták azok, akikkel évtizedek óta békében él.

Rettegnek és gyűlölnek ezek a rendes emberek – valahogy így foglalja össze földijei viselkedését, szavaiból sajnálat és megértés sugárzik. Nem ítélkezik, hanem visszakozik, meghátrálása nem elvtelenség, nem gyávaság – inkább belátás. Nem fogok menekülteket hozni ide, mondja, mert nem akarom, hogy az itt élő anyák rettegjenek. Nem teszi hozzá, hogy pedig semmi okuk rá, hiszen Magyarországon hivatalosan tartózkodó, mindenféle vizsgálaton átesett, életveszélyből menekülő gyerekek és asszonyok lennének a vendégei.

Fölösleges kioktatás lenne. És nem vesztegethetjük el így a bizalom morzsáit. Mert mikor ezt tesszük – azt méricskéljük, hogy ki keresztény és ki keresztényi, kinek van valós tudása, tapasztalata, kit vezetnek meg hírek, ki naiv és ki reális, szóval, amikor nem összerakjuk, amink van, hanem ütköztetjük – akkor a valódi és gyilkos Soros-terv kottájából játszunk.

Az amerikai filantróp vagy spekuláns (kinek mi) nevére hazudott koncepció ugyanis a Nemzeti Gyűlölet Rendszerének terve arra, hogy egymást (és nem pusztán a menekülteket) megutáljuk: hogy legyen egy magát humanistának kikiáltó gőgös réteg, amelyik lenézi az agymosott, embertelen ösztönlényeket. Ez a gőg már eldöntött egy választást három éve – nem véletlenül provokálja a kormány kommunikációs gépezete.

„A magyar társadalom eleve ilyen” – indokolja az őcsényiek migránsokkal szembeni elvakult gyűlöletét Lázár János. Mármint olyan, hogy összekeveri a politikai menekültet és illegális bevándorlót – nagyvonalúskodik a miniszter, akinek tán most először hagyta el a száját a menekült szó. Aki „nem eleve ilyen”, az a gőgös idegenszívű – rájuk adott ki pénteken Orbán Viktor kilövési engedélyt, amikor az autórongálást és halálos fenyegetést úgy kommentálta: „nagyon helyes, hogy határozottan, hangosan és érthetően fejezték ki a véleményüket” (az őcsényiek). A példát tényleg a Tolna megyei faluból kell vennünk, de azt, amely a megértést és nem a megítélést szolgálja.

Csak így akadályozhatjuk meg a Soros-terv megvalósulását.
 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!