A Vasárnapi Hírek 2017. 15. számában megjelent olvasói levelek - Krenner István karikatúrájával.

 
A Tapsi Hapsi is erősödik... – Úgy látszik, már a húsvéti nyúltendert is a felcsúti gázszerelő nyerte... KRENNER ISTVÁN rajza


Egy oldal

Szabadkozó cikkükre
reagálva az „Állítsátok meg Brüsszelt!” kampány egyoldalas hirdetésére szeretném jelezni, hogy soha ilyen felszabadító élményt nem kaptam még kedvenc lapjaimtól! Végre kedvemre pingálhattam át a poszter üzenetét, szobám biztonságában, saját kizárólagos példányomon. Mellékelten megküldöm a pingálás eredményét, és csak buzdítani tudom önöket, hogy minél több kormányzati zsozsót sikerüljön kapniuk, hiszen pártunk és kormányunk pénze nemcsak a lakájmédiának jár!
És megosztanék önökkel egy gyerekszájsztorit:
Hogyan magyarázod el egy érdeklődő hétévesnek, mi folyik körülötte a világban? Megyünk a metrón, körülöttünk alul-felül-oldalt „pártunk” felhívása, hogy állítsuk meg azt az uniót, amelynek tagjai vagyunk, de úgy viselkedünk benne, mint a lázadó gyerekek. Kérdezi a gyerek mellettem ülve, mi az a Brüsszel, és miért kell megállítani?
Mondom neki, ez, tudod, olyan, mint hogy felvettek az iskolába, de nem akarod elfogadni, amit az igazgató bácsi kér tőled, és elkezdesz lázítani és kiabálni az iskola folyosóján.
Erre a gyerek: Akkor ez olyan, mintha azt kiabálnám a gyerekeknek az isiben, hogy „Állítsátok meg Judit nénit?”.
Pesti Angelika

Sok sajtótermék jelentet meg egész oldalas kormányzati hirdetéseket manapság.
A Vasárnapi Hírek az április 8-i számában egy szerkesztőségi véleményben meg is magyarázza (a túlélés miatt van szükségük a pénzre). Ez rendben is volna. Csak annyi megjegyeznivalóm van, hogy jobb lenne, ha közvetlenül a kormányhirdetéssel szemben lévő oldalon lenne egy tömör cáfolat.
Hogy jobban járnánk, ha Brüsszelt nem megállítjuk, hanem együttműködünk vele, hiszen Brüsszel végső soron mi vagyunk, mi is vagyunk. Mert mire az olvasó eljut az 5. oldaltól a 27. oldalig, már elfeledkezhet a kényszerhelyzetről. Ami pedig az anyagi vonatkozást illeti, a magam részéről hajlandó lennék a jelenlegi 256 forintos ár kétszeresét is fizetni, csak független maradjon a lapjuk. Ez a legkevesebb, amit megtehetünk.
Mándy Gábor

Már jó ideje rendszeresen megvásárolom lapjukat. Most azonban történt valami, ami kiverte nálam a biztosítékot. Legutóbbi, április 8-i számukban egész oldalas hirdetést közöltek a nemzeti konzultációról.
Tisztában vagyok vele, hogy egy lap sem tud pusztán a lapeladásból megélni, kellenek a hirdetésekből származó, jelentős bevételek. De ilyen áron? A lap szellemisége, politikai hovatartozása miatt keményen támadja a mostani rezsimet és holdudvarát, így a nemzeti konzultáció hazug, gyűlöletkeltő, a társadalmat szándékosan romboló mivoltát is. Hogyan lehet ezzel összeegyeztetni az agymosó nemzeti konzultáción való részvételre buzdító hirdetés közlését? Ezzel ennek a velejéig romlott hatalomnak a velejéig romlott törekvéseit támogatják. Saját elveiket tagadják meg, olvasókat fognak elveszíteni emiatt, ami majd tovább nehezíti anyagi helyzetüket. Szomorúan ugyan, de lemondok kiváló tartalmuk, cikkeik olvasásáról.
Réti Péter

Lapjuk rendszeres olvasójaként nemtetszésemet fejezem ki a folyó év április 8-i lapszám 27. oldalán megjelentetett kormányzati baromságreklám miatt. Az 5. oldali „Szerkesztőségi vélemény” is nagyon béna, vagy szerencsére direkt úgy íródott, hogy kiérezhető legyen belőle a szerkesztőség egyet nem értése a reklám megjelentetése miatt? Önkritikaként annyit megtehettek volna, hogy erről a lapszámról „lefelejtik” a „Különvélemény” szlogent.
Bennem mindenesetre olyan vélemény alakult ki, hogy van az a pénz… Remélem, a jövőben ehhez hasonló orbitális hülyeséget nem követnek el, mert akkor onnantól fogva nem tartom mértékadónak és hitelesnek sem az újságot, sem annak készítőit, és nyilván nem vásárolom tovább lapjukat.
Zeke László


Az ég színe marad
Jakab Jenő, Budapest
Bekapcsoltam a közvetítést az Országgyűlésből. Éppen a vasárnapi CEU-s tüntetésről beszéltek a képviselők. Gondoltam, nagyon érdekes lesz, de, hogy ennyire, azt nem. A Fidesz frakcióvezetője, Kósa Lajos, akitől sok mindent hallottunk már, azt mondta: „a tüntetés követelése olyan abszurd, mintha azt akarnák elérni, hogy a kormány ne változtassa meg az ég színét kékről pirosra”. Természetesen, mint bölcs ember, Kósa mindenkit biztosított arról, hogy az ég marad kék. Hála Istennek! A kormánypárti Dömötör Csaba államtitkár tapsolva egyetértett Kósával.
Felszólalt Kunhalmi Ágnes, aki arról beszélt, hogy az MSZP szerint mennyire veszélyes a CEU bezárása, és kijelentette, hogy „életfogytiglan kellene eltiltani a hatalomtól azokat, akik támadják az oktatás különböző szintjeit”.
Nem kellett sokáig várni arra, hogy a kereszténydemokraták nevében szóljon Rétvári Bence, aki egyformán ért az egészségügyhöz, a zenéhez, az oktatáshoz, és azt mondta a szocialista képviselőnek: „nem  tudom, az MSZP milyen felhatalmazással szólal itt meg, kiket tud maga mögött”. Azzal folytatta, hogy „önök csak úgy mehettek ki a tüntetésre, ha leveszik a pártlogót, akkor sunnyoghattak be az emberek közé”. Rétvári úr nem emlékszik egy dologra.
Arra, hogy az MSZP-re a választók szavaztak ebben a majdnem 30 évben, jó eredménnyel, vagy nem mindig jóval. De a kereszténydemokratákra egyszer sem szavaztak sokan, és csak azért lehetnek benn a parlamentben, mert a Fidesz hátán sikerült bejutniuk. Megnyugtatom Rétvári Bencét, az MSZP legálisan van az Országgyűlésben, és Kunhalmi Ágnes bennünket, választókat képvisel.


Nemzeti konzultáció
Dr. Molnár István, Mátraderecske
Felesleges pénzkidobás ez a sok boríték, de ha Orbán politikai céljait nézzük, akkor választóinak megőrzése mellett a rezsicsökkentés Brüsszelre fogott megszüntetése, a menekültekkel való riogatás akár új szavazókat is hozhat. Pénz nem számít. A külföldről támogatott, nyilván Soros által, civil szervezetek belügyekbe való beavatkozásáról szóló kérdés ezeknek a szervezeteknek a megbélyegzéséről készült törvény támogatását hivatott megteremteni.
Orbánt rettenetesen zavarja, hogy a civil szervezetek folyamatosan a közvélemény elé tárják demokráciaellenes politikáját és a már nyílt korrupciót. Ráadásul megvenni sem tudja őket, mert külföldről támogatást kapnak, pl. a norvég alaptól 66 milliárd forintot, és el is számolnak a pénzzel, nem úgy, mint Farkas Flórián.
Ami a sikeres munkahelyteremtést vagy a példátlan gazdasági eredményeket meg a Brüsszel által támadt adócsökkentésre utalásokat illeti, azok inkább Fidesz-propagandának mint valódi kérdésnek tűnnek.
A statisztika egészen mást mutat. Ha Orbán népszerűségének okát nézzük, amiről ez a konzultáció is szól, Gianni Pittellának, az EU szocialista képviselőcsoportja elnökének véleménye erről ránk, magyarokra, európai állampolgárokra nézve lesújtó.
„Európaiként nehéz megérteni, mi a vonzó abban, aki tagadja a demokratikus alapeszméket, korlátozza az emberi jogokat, embertelenül bánik a menekültekkel, bűnözőnek állítja be a civil szervezet tagjait, nyíltan korlátozza a tudomány, a kutatás és a tanulás szabadságát, ezzel kiszolgáltatottakká teszi a magyar embereket.” Én csak annyit tennék hozzá, hogy ez az ember most még a mi miniszterelnökünk.


Kinek jó ez?
Velicsek Emil, Komárom
Nagyon szeretem a sportot, gyerekkorom óta mindig, amikor volt lehetőségem, kimentem egy-egy jó labdarúgó-mérkőzésre. Abban az időben, az úgynevezett „átkosban” ez nagy élmény volt. A sportolók sportoltak, a labdarúgók fociztak, a drukkerek meg élvezték az eredményeket. Mi van most?
A napokban Fürjes Balázs kormánybiztos bejelentette, hogy Csepelen meg fog épülni a stadion, amit terveztek az olimpiára. Megkérdezném az urat, hogy mi a célja ezzel, ha a múlt hét végi labdarúgó-mérkőzésekre összesen valamivel több mint 15 ezer szurkoló ment ki. Az OTP Bank Liga 25. fordulójának mérkőzései üres lelátók mellett zajlottak.
Erre kell még egy stadion? Nem elég, hogy építik az új Puskás Ferenc-stadiont majdnem 200 milliárd forintért?
A sportrajongók figyelmét természetesen nem kerülte el az sem, hogy a múlt szombaton Dunaszerdahelyen, a stadionon, amit a MOL tavaly ősszel épített fel „csak” 2 millió euróért azért, hogy Szlovákiában a „magyar labdarúgásnak” is legyen helye, hatalmas verekedés tört ki a szlovák és a magyar labdarúgók között. A díszpáholyból nézte a mérkőzést Kövér László házelnök, Menyhárt József, a szlovákiai magyar párt elnöke és Hernádi Zsolt, a MOL vezére. Volt mit nézni! A rendőrök az urakat kimentették, a mérkőzés folytatódott, a többit, a nagy „sportbarátságot” el lehet képzelni.


Helyreigazítás. Lapunk 2017. április 8-i számában megjelent „Gyalázatos egyeztetés” című cikkben tévesen állítottuk, hogy a Fővárosi Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat Budapest VIII., Alföldi utcai Gyermekotthon igazgatója előzetes letartóztatásban áll. Az érintettől elnézést kérünk!

Olvsóink levelei 
Kérjük önöket, amennyiben véleményüket megjelenésre szánják,
adják hozzá nevüket. Adataikat bizalmasan kezeljük. Az itt megjelent
vélemények nem feltétlenül tükrözik lapunk álláspontját.


Kedves Olvasóink!
A Vasárnapi Hírek postacíme: 1066 Budapest,
Jókai utca 6. Telefonszám: (06-1)999-9531.
E számon várjuk olvasóink hívását minden
hétfőn délelőtt 9 és 12 óra között. Faxszám:
(06-1)430-1563. E-mail cím: levelezes@vasarnapihirek.
hu. Kérjük, leveleiket e címekre küldjék!

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!