Ne adjon pénzt Donald Trump elnökjelölt kampányára a republikánus pártvezetés – kéri nyílt levélben az amerikai konzervatívok több tisztviselője és politikusa.

A több mint hetven republikánus azzal érvel, hogy Trump megosztó politikája és csökkenő népszerűsége miatt a demokraták hatalmas győzelmet fognak aratni az elnökivel egy időben tartott képviselőházi és szenátusi választásokon. Ezért az éles versenyben jelöltek kampányának támogatására kellene átcsoportosítani a Trumpnak szánt összegeket. A pártvezetés egyelőre nem reagált a felvetésre.

Az elnökjelölt az elmúlt hetekben gyakorlatilag minden társadalmi csoportot vérig sértett, ezért népszerűsége történelmi mélypontra süllyedt. Egy friss felmérés szerint a legendásan konzervatív Dél-Karolinában is már csak 2 százalékponttal vezet demokrata ellenfele, Hillary Clinton előtt.

Az egész országot tekintve elsöprő Hillary fölénye: 77 százalékra becsülik az esélyét arra, hogy megnyeri az elnökválasztást, ami magasabb érték, mint amennyivel a most leköszönő Barack Obama büszkélkedhetett 2012-ben szinte biztosra vett újraválasztása előtt.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!